Biznis 08.10.2015.

Uklonite nepotrebne Android aplikacije

ČITANJE: 1 minuta
android-telefon
Neke aplikacije koje dolaze sa telefonom, bilo da su instalirane od strane proizvođača ili operatera, se mogu smatrati bloatwareom. Cijela Android zajednica se bori protiv njih. Dobra vijest je da neki proizvođači dozvoljavaju korisnicima da neželjene aplikacije uklone sa svojih uređaja. Čak i pojedini operateri dozvoljavaju isto to. Vlada Južne Koreje je dozvolila korisnicima da uklone bloatware sa svojih uređaja.

To je odlična vijest za one koji žive u ovoj zemlji, ali šta da rade oni koji ne žive tamo? E pa, postoji Debloater program XDA člana Gatesjuniora. Ono što je dobro, jeste da vam dozvoljava da uklonite sve bloat aplikacije i da za to ne zahtijeva root pristup.

Debloater nije zvanično rješenje iz Google Android tima niti je djelo nekog brenda ili operatera. Kao i uvijek, koristite program na sopstvenu odgovornost! Budite pažljivi ako ćete modifikovati neke stvari zato što kreator programa ne dozvoljava to bez njegove dozvole. Isto važi i za redistribuciju programa.

Cilj programa je da blokira ili onemogući aplikaciju na uređaju preko komandne linije ili konzole. Ne zahtijeva root pristup, ali ćete morati da pratite uputstva i obezbijedite ono što program zahtjeva, kao na primjer Windows operativni sistem, USB drajvere i minimum KitKat Android verziju.

Evo i liste sa najzanimljivijim mogućnostima Debloater programa:

– Blokira ili onemogućava aplikacije na uređaju

– Omogućava ponovno korišćenje aplikacija

– Aktivira blokirane aplikacije odjednom

– Mogućnost potpunog uklanjanja aplikacija, ukoliko imate root

Ukratko, ovaj program će jednostavno onemogućiti ili blokirati aplikacije treće strane. Programer kaže da Debloater može da pročita sve u realnom vremenu ili direktno sa uređaja, prenosi Android Community.

(Mondo.rs)