Biznis 10.11.2020.

ULOŽENO 10 MILIONA KM: Dodik i Višković otvorili renovirani hotel “Rajska dolina”

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković svečano su danas na Јahorini otvorili renovirani hotel “Rajska dolina” u koji je uloženo 10 miliona KM i u vlasništvu je Vlade Srpske.

Dodik je, obraćajući se okupljenima, istakao da je ovo još jedan uspjeh u godini pandemije virusa korona.

– Uspjeli smo da završimo veoma značajan projekat i ovo je način da zaokružimo sve ono što smo ulagali u razne projekte proteklih godina – rekao je Dodik i dodao da su svima poznati potencijali Јahorine.

On je ocijenio da je renoviranje hotela dokaz da i država može da bude investitor u ovakve projekte. “Ovo je dokaz da srpski narod ima istoriju i to treba njegovati”, poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Višković je rekao da Јahorina i “Rajska dolina” ne mogu jedno bez drugog.

– “Rajska dolina” je statusni simbol Јahorine, posebno što je u vlasništvu Vlade Republike Srpske. Ovim smo dokazali da možemo biti dobri domaćini – naglasio je premijer Srpske.

U renoviranje hotela uloženo je 10 miliona KM, a biće zaposleno još 100 novih radnika. Kapacitet hotela je oko 200 ležajeva.

Svečanom otvaranju prisustvovali sz načelnici opština Pale, Trnovo i Istočno Novo Sarajevo Boško Јugović, Dragomir Gagović i Ljubiša Ćosić, direktor Ugostiteljskog servisa Republike Srpske Zoran Čavić, ministri u Vladi Republike Srpske, te zvaničnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

(Srna)