Magazin 29.11.2015.

Umalo umrla zbog gumice za kosu

ČITANJE: 1 minuta
Sepsa gumica
Žena iz SAD-a primjetila je kvrgu koja je postajala sve veća i crvenija. Dobila je infekciju od gumice za kosu i umrla bi da nije došla na vrijeme u bolnicu.

Gotovo svaka žena duge kose često oko ručnog zgloba nosi gumicu za kosu, u slučaju da zatreba. Ali, prema iskustvu Audree Kopp iz Kentuckyja u SAD-u to može biti jako loša navika. Usred selidbe u drugi stan, Audree je primijetila kvrgu na ruci, ali nije obraćala puno pažnje, mislila je kako je to zbog nošenja kutija ili ugriza pauka. Vrijeme je prolazilo, a kvrga je rasla i postajala sve crvenija.

Otišla je doktoru i dobila antibiotike, ali kvrga je postajala sve veća i veća. Uslijedila je i operacija. Njen doktor, dr Amit Gupta Louisville, vjeruje kako su uzrok infekcije bakterije iz gumice za kosu koju je često nosila na ruci, a koje su u tijelo ušle kroz pore i folikule na koži, prenosi WGAL, a na u kratkom videu na njihovoj internetskoj stranici možete pogledati i kako je ta kvrga na ruci izgledala.

– Budite oprezni! Nemojte nositi gumicu za kosu oko ručnog zgloba. To može uzrokovati probleme s kožom i izazvati infekciju, kazao je liječnik i dodao kako je njegova pacijentica imala sreće jer se dosta rano javila u bolnicu. Da nije, mogla je dobiti sepsu i umrijeti. Iako još pod stresom, jer ni u snu nije razmišljala kako gumica za kosu može biti toliko opasna, Audree kaže da je sretna što je živa.

(24sata.hr)