Biznis 17.01.2022.

Umičević upozorava: Nepoštovanje mjera i masovna okupljanja polako gase proizvodnju

ČITANJE: 2 minute

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, koja zapošljava više od 1.200 radnika i koja je jedna od najuspješnijih poslovnih priča u Republici Srpskoj i BiH, upozorio je na sve veće nepoštovanje epidemioloških mjera, što ima ogromne posljedice kako po zdravlje ljudi, tako i po privredu.

Umičević, koji konstantno od početka pandemije poziva na poštovanje mjera, ali ina vakcinaciju stanovništva, kako bi bili otporniji na ovaj virus, sada u nevjerici ističe da ne može da vjeruje da imamo više od hiljadu ljudi dnevno zaraženih korona virusom, a ne preduzimamo ništa kako bi pooštrili epidemilološke mjere ili bar kontrole postojećih.

“Stvarno ne znam šta se dešava, ko ovdje i kakve poteze vuče? Organizuju se koncerti, okupljanja, divljanja, a s druge strane haos je u proizvodnji u svim firmama. Sve je više bolesnih, sve je više izostanaka s posla. Džabe nama mjere koje mi preduzimamo u fabrikama, džabe što je u tvornici obuće „Bema“ 83 odsto radnika vakcinisano ako je ovakav razvrat u društvu”, rekao je Umičević I dodao da je “Bema” prisiljena da gasi pojedine linije jer je u Banjaluci i Mrkonjić Gradu oko 150 radnika odustno s posla, po raznom osnovu, pa je u tim uslovima nemoguće praviti organizaciju rada.

On je poručio da je krajnje vrijeme da se svi uozbiljimo kada je u pitanju borba protiv pandemije korona viruse. S tim u vezi, podsjetio je da sve zemlje u okruženju donose nove I oštrije epidemiološke mjere.

“A šta mi glumimo, šta mi očekujemo ? Jesmo li mi ludi i neodgovorni ili su svi u okruženju ludi? Ja lično mislim da je vrijeme za uzbunu. Slavi se, lumpuje se, okuplja se, na vakcinisanju nema nikoga, vakcine propadaju , a skupo smo ih platili i sad ih bacamo. Očigledno da je došao đavo po svoje. Molim nadležne: dozovite se pameti dok sve ne ode do vraga”, poručio je Umičević, pokušavajući da bar na neki način alarmira nadležne institucije da reaguju u ovoj sve težoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

(N.Sp)