Magazin 13.02.2016.

Umro radeći ono što voli: Pjevač izdahnuo na Bešlićevom koncertu

ČITANJE: 2 minute
mrga
Pjevač grupe “Mrga”, Amir Bojkić (54) preminuo je na pozornici pred očima šire javnosti nakon tri otpjevane pjesme i to kao predgrupa pjevaču Halidu Bešliću, svom idolu.

Amir je otpjevao tri pjesme, pozdravio prijatelje, nakon čega mu je pozlilo. Samo se srušio na pod. Hitna pomoć je stigla za čas, ali nakon sat vremena, nažalost, nije mu bilo spasa. Mrga se odavno borio sa teškom bolešću, ali ovako iznenadnu smrt i to na sceni niko nije mogao ni da predvidi.

Tamošnji mediji su rekli za Mrgu da je bio zaista divna osoba, a kada mu se bolest znatno pogoršala, bend je nastupao sa njegovom zamjenom neko vrijeme.

Ali, pored svega, Amir je ponosno i hrabro stao na scenu, jer nije mogao da propusti priliku da zapjeva sa svojim idolom.

Muzika je bila njegov život, koji je tragično i okončan uz pjesmu. Život je izgubio dok je radio ono što je najviše volio, a to je bilo pjevanje i pjesma.

Ono što je najtužnije od svega jeste da je Mrga, samo dan pred koncert rekao tamošnjim medijima, kako će da otpjeva nekoliko pesama, kao predgrupa Halidu, pa makar umro na pozornici, znajući, da je teško bolestan. Svi su znali da je bio hrabra osoba, pun života i da se nikad nije predavao. Znali su ga kao borca, nadali se i vjerovali, da će pobijediti sve pa čak i zloćudnu bolest.

U trenutku njegovog pada, u dvorani je nastao tajac, šok i nevjerica. Ljudi su bili skamenjeni, praznih pogleda a mnogi su i otvoreno plakali, ne vjerujući u ono što su vidjeli, i nadajući se da će se Mrga ipak spasiti. Ali njegovo srce je u 54 godini nažalost zauvijek prestalo da kuca.

(24sata.rs)