Sport 19.11.2017.

Unčanin: Pohvale igračima

ČITANJE: 2 minute

Trener Borca nakon pobjede protiv visočke Bosne govorio sa kakvim su se problemima susretali prije meča.

Rukometaši Borca m:tel pobijedili su u neizvjesnom meču Bosnu iz Visokog 28:27 u meču osmog kola Premijer lige BiH.

Slično kao i u prethodnim mečevima Borac je vodio, ali je u finišu morao da spašava vođstvo. Trener Bojan Unčanin poslije meča je bio zadovoljan jer je pobjeda izvojevana nakon što je ekipa imala velikih problema tokoms edmice zbog povrijeđenih igrača.

“Mi smo nešto ovako očekivali. Ne sa neizvjesnom završnicom.Kakve smo probleme tokom sedmice imali sa povredama i sa trenažnim procesom, to se pokazalo u zadnjih 15 minuta gdje smo pali i fizički i psihički”, počeo je analizu Unčanin.

“U prvom poluvremenu smo dosta dobro igrali gdje smo poslije prvih 30 minuta imali šest poena razlike i činilo se da će tako biti i u drugom. Bilo je tako do nekog 40. minuta. Onda je uslijedio pad gdje smo u pojedinim momentima brzopleto šutnuli, gdje su uni onda uspjeli da priđu na dva, tri gola zaostatka. Mi smo promašili dva sedmerca. To je sigurno dalo njima motiv da pokušaju još više što su i uradili. Došli su na gol razlike gdje smo mi ponovo u finišu uspjeli da odigramo dobru odbranu i da sačuvamo tu prednost”, u dahu je pričao poslije meča trener Borca.

Zadovoljan je pobjedom s obzirom na okolnosti.

“Sigurno je moglo biti i drugačije, ali ja sam zadovoljan bez obzira što je to ispalo teško. Znam s čime smo se susreli. Imali smo četiri povrijeđena igrača i Ćelić i Unčanin su faktički bez treninga odradili ovu sedmicu i faktički bez šestorice smo radili treninge.Ipak uspjeli smo ih oporaviti. Ćelić je igrao sa tri kopče na glavi tako da je kapitenski to iznio. Pobjeda je takva kakva jeste.Pohvale svim momcima”, završio je trener Borac m.tela.

(Mondo)