Biznis 17.09.2015.

UNDP daje maline poplavljenim, prijave do 28. septembra

ČITANJE: 1 minuta
maline
Program Evropske unije za oporavak od poplava objavljuje javni poziv za učešće u aktivnosti podizanja zasada malina za fizičke osobe koje su pretrpjele materijalnu štetu u poplavama u maju 2014. godine.

EU Program oporavka od poplava će dodijeliti bespovratnu pomoć fizičkim osobama s ciljem oporavka njihove ekonomske situacije u odabranim jedinicama lokalne samouprave kroz podizanje trajnih nasada maline – sorte Miker i Polka.

Prijaviti se mogu fizičke osobe koje su se bavile ili se bave poljoprivrednom proizvodnjom te koje žive na području jedinica lokalne samouprave Maglaj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banja Luka, Modriča, Laktaši, Srbac, Šekovici, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac i Brčko.

– Fizičke osobe koje ispunjavaju usloeve pozivaju se da dostave prijave s potrebnom dokumentacijom, najkasnije do 28. septembra na [email protected] ili direktno u kanclerije UNDP-a u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Doboju – saopšteno je iz UNDP-a.

(Agencije)