Vijesti 07.10.2015.

UNICEF donirao opremu za tri kabineta u srednjoj školi u Šamcu

ČITANJE: 1 minuta
samac
Srednja škola “Nikola Tesla” u Šamcu dobila je opremu za kabinete hemije, fizike i mikorobiologije, koju je donirao UNICEF.

Direktor škole Milivoje DŽombić rekao je da će donirana oprema unaprijediti nastavu iz hemije, fizike, biologije, mikrobiologije i farmaceutske tehnologije.

On je podsjetio da medicinskoj školi nedostaje laboratorija, ali se nada da će i taj problem biti riješen jer je dobio obećanje iz resornog ministarstva da će laboratoriju donirati kineska Ambasada u BiH.

– To je laboratorija za predmet farmaceutska tehnologija koji se uči od drugog do četvrtog razreda medicinske struke. Vrijednost laboratorije je 29.000 KM- naveo je DŽombić i dodao da će, kada stigne, biti smještena u prizemlje škole.

Profesor analitičke hemije Ljiljana Božić kaže da su donirane labaratorije veliki pomak u radu sa učenicima.

– Donacija je dobrodošla jer olakšava rad, a učenici mogu da vide kako rade reagenti, da osjete mirise- navela je Božićeva.

Srednju školu “Nikola Tesla” u Šamcu pohađa 438 učenika, znatno više nego proteklih godina, jer su od prošle godine uvedena zanimanja farmaceut, fizioterapeut i laboratorijski tehničar.

Osim gimnazije, srednjoškolci u Šamcu se obrazuju za ekonomsko-pravnog tehničara, kao i za zanimanja mašinske škole.

(Agencije)