Vijesti 09.09.2015.

Unija studenata RS o prijetnjama ministru: Onaj ko prijeti smrću ima problem sa argumentima

ČITANJE: 1 minuta
unija studenata

Unija studenata Republike Srpske osuđuje prijetnje upućene ministru prosvjete i kulture Danetu Maleševiću i zaposlenima u njegovom kabinetu i apeluje da nadležni organi otkriju ko iza njih stoji.

Unija studenata ujedno daje podršku ministru Maleševiću u njegovom naporu da se dijalogom, tolerancijom i argumentima dođe do rješenja koja će djecu vratiti u škole.

-Onaj ko prijeti i koristi teške riječi, a pogotovo prijetnje smrću, samo pokazuje da ima problem s argumentima-navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, ministru prosvjete i kulture Republike Srpske Danetu Maleševiću u ponedjeljak su telefonom upućene prijetnje smrću, a kao razlog nepoznato lice navelo je bojkot nastave bošnjačkih učenika koji ne pristaju na ustavnu odrednicu “jezik bošnjačkog naroda”.

 Dane Malešević vjeruje da će odgovorno lice za prijetnju smrću njemu i zaposlenima u njegovom kabinetu biti brzo otkriveno.

– O svemu sam obavijestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i očito je da mi je zbog ove prijetnje ugrožena sloboda kretanja- rekao je Malešević.

On je dodao da je uvjeren da je u sve umiješana politika i da prijetnja smrću vjerovatno ima veze sa bojkotom nastave bošnjačke djece u Srpskoj.

– Ja se kao ministar zalažem za ustavna rješenja, jer sam se u Narodnoj skupštini Republike Srpske zakleo da poštujem i sprovodim sve ustavne i zakonske norme. Ne vidim da sam bilo čime izazvao tog ostrašćenog čovjeka da uputi takvu prijetnju meni, Ministarstvu i zaposlenima, da srpski narod naziva genocidnim i slično- rekao je Malešević.

(Agencije)