Magazin 26.02.2016.

Unuka Bate Živojinovića: Deda je dobro, do suza me zasmejava

ČITANJE: 1 minuta
bata zivojinovic
Dina Živojinović (21), unuka glumačkog barda Velimira Bate Živojinovića (82), doputovala je iz Pariza da bi u dedino ime primila nagradu Beogradski pobjednik na otvaranju Festa.

– Deda je mnogo bolje, što je najvažnije. Provela sam cijeli dan u njegovom društvu. Baka Lula mi je spremila ručak i specijalitete koje obožavam da jedem. Nisam bila u Beogradu više od godinu dana. Baš smo uživali i smijali se – počinje priču Dina.

Unuka koja vodi Batinu stranicu na Instagramu nije još odlučila koje će filmove gledati tokom 10 dana festivala.

– Odrasla sam na Festu. Deda me je kao dijete svake godine vodio na festival dok smo živjeli u Srbiji. Nisam bila više od pet godina. Čekam da mi deda preporuči šta da gledam i po njegovim savjetima ću napraviti neku svoju listu – otkriva Živojinovićeva.

U Jugoslovenskoj kinoteci će u ponedjeljak biti održane dve projekcije kao omaž Bati: „Tri“ Aleksandra Petrovića i „Breza“ Ante Babaje.

U Beograd će doputovati i glumčev imenjak, unuk Velimir.

– Jedva čekam da pogledam dedine filmove u bioskopu. Mnogo je drugačiji osjećaj vidjeti ih na velikom platnu nego na televiziji. Lijepo je što se mladi interesuju za dedine filmove.  U Beograd će doći i moj brat Velimir jer je na raspustu. Prvi put ćemo zajedno u bioskopu gledati neki dedin film – zaključuje Dina.

(Kurir)