Magazin 30.07.2020.

UOČI SFF-a: Prve dvije epizode serije “Kosti” biće premijerno prikazane 18. avgusta

ČITANJE: 2 minute

Dugoočekivana domaća serija “Kosti” premijerno će biti prikazana 18. avgusta u Bosanskom kulturnom centru, u sklopu programa “Pretpremijere serije” ovogodišnjeg “Sarajevo film festivala”.

Za festivalsku publiku i stručnu javnost ovo je jedinstvena prilika jer će ekskluzivno pogledati prve dvije epizode napetog trilera koji željno iščekuje cijela regija. Prikazivanje je predviđeno za 22 časa, prenosi Glas Srpske.

Poslije velikog uspjeha serije i filma “Meso”, serija “Kosti” dolazi kao drugi dio trilogije smještene u Banjaluci. Iza serijskog projekta stoje “Bosonoga produkcija” iz Banjaluke i Radio-televizija Srbije.

“Kosti” su snimane prema scenariju Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, dok produkciju potpisuje Brankica Janković. To je priča o dvojici otuđenika koji, pogođeni traumom iz rata, ne mogu da se uklope u razoreno i korumpirano društvo. Svako na svoj način i svaki u svoje vrijeme, imaće svoju ličnu osvetu.

– Izuzetno smo počastvovani što ćemo našu seriju premijerno prikazati na “Sarajevo film festivalu”. U umjetničkim krugovima, ova filmska smotra važi za jednu od najreprezentativnijih manifestacija, tako da smo s radošću prihvatili poziv da budemo rame uz rame sa velikim filmskim umjetnicima i ostvarenjima koje će sarajevska publika i svi gosti imati priliku da vide – istakla je producent i direktor serije Brankica Janković.

“Kosti” donose priču o ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrijednosti. Radnja je smještena u Banjaluku i prati život dva čovjeka koje, na prvi pogled, povezuje samo ime – Kosta. Režiser Saša Hajduković naveo je da “Kosti” pričaju o nemogućnosti da nacrtamo granice između dobrih i loših ljudi, jer svi su i dobri i loši, samo ih razlikuje želja za promjenom, pokajanjem i za ispovijedanjem svojih grijehova.

– Dok Kosta Govoruša, izbjeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preživi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije. Jedan razgovor za posao na koji dolazi Kristina, jedna marketinška ponuda Zorice Gajić i jedan čin nasilja u osiguravajućoj kući “Astorija” kod poznatog privatnika Mirka Kovača nepovratno će spojiti sudbinu ta dva junaka – naveo je Hajduković.

Serija će na jesen doživjeti televizijsku premijeru.

Glavne uloge u seriji tumače Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović.

(SB/banjaluka.net)