UPIS U SREDNJE ŠKOLE Gimnazija popunjena, u Ekonomskoj ima mjesta

Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata za upis u prvi razred srednje škole počeće u ponedjeljak, 18. juna, i trajaće do 20. juna.

Naime, planom upisa u prvi razred srednje škole za narednu školsku godinu predviđena su 11.083 mjesta, a osim junskog, učenici u RS upisivaće se u prvi razred srednje škole i u julskom roku, od 2. do 13. jula.

Među odlikašima i dalje su bile najpopularnije gimnazija i medicinska škola, koje su ispunile upisnu kvotu, tako da neće imati drugog upisnog roka.

Vida Malešević, direktorica banjalučke Gimnazije, ističe da je 286 učenika u 11 razreda primljeno u narednu školsku godinu.

“Djeca koja nisu primljena su đaci koji nisu ispunjavali uslove, odnosno nemaju 60 bodova”, kazala je Maleševićeva i dodala da Gimnazije neće imati drugog upisnog roka.

Mirko Jović, pomoćnik direktora Medicinske škole Banjaluka, kaže da su u narednoj školskoj godini upisali osam razreda, odnosno ukupno 240 učenika.

“Kod nas se prijavilo 243 učenika, morali smo tri učenika odbiti i završen je upisni rok u našoj školi”, istakao je Jović.

Mjesta još ima u Ekonomskoj školi. U ovoj školi se nadaju da će u drugom upisnom roku od 18. juna popuniti sva mjesta.

“U prvom upisnom roku upisali smo nešto više učenika nego prošle godine, oko 90 učenika koji su imali više od 60 bodova”, kazala je Nada Vulić, direktorica banjalučke Ekonomske škole, dodajući da ukupno primaju oko 228 učenika u narednoj školskoj godini.

Valentina Sovilj, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije, ističe da je najveće interesovanje bilo za Medicinsku i Elektrotehničku školu, te da ove škole neće imati drugi upisni rok.

“Ostale su škole popunile dobar dio, ali naravno da još ima slobodnih mjesta. Od ponedjeljka kreće drugi krug junskog roka, gdje se upisuju svi ispod 60 bodova”, kazala je Soviljeva.

(Nezavisne)

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo