Magazin 22.10.2015.

Urnebesno: Rumunski zvaničnik “meditira” na sastanku kod Nikolića

ČITANJE: 1 minuta
rumun-spava
Dan Mihalače, šef kabineta rumunskog predsjednika Vernera Johanisa, propisno se obrukao na sastanku kod predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. Na internetu je osvanula fotografija na kojoj se vidi kako “prekinut” spava u Palati Srbija.

Jedan od učesnika sastanka pokušao je da u izjavi rumunskim medijima opravda kolegu urnebesnom tvrdnjom da Mihalače “nije spavao, nego meditirao”.

– Ne, znam sigurno, ne spava, čovjek meditira, ima hiljadu i jedan problem. On mi je rekao da nije spavao. Bilo je to tokom pauze između dva sastanka, više se i ne sjećam- pokušao je da odbrani neodbranjivo Slavomir Grozdenović, Srbin poslanik u rumunskom parlamentu.

On dodaje da je pitao Mihalačea da li spava, a ovaj mu je odgovorio da ne može biti dalje od istine, nego meditira jer ima mnogo problema.

Sam Mihalače oštro je reagovao poslije objavljivanja fotografije ali je bio neubjedljiviji i od Grozdenovića. Šef predsjedničke administracije naveo je da se na fotografiji vidi kako se svi bave nekim poslom, ali nije naveo čime se on bavio.

Delegacija Rumunije boravila je u Srbiji 16. jula.

(Mondo.rs)