Biznis 20.04.2021.

Uručeno priznanje za životno djelo: Umičević među „Top 12” laureata iz 12 evopskih gradova

ČITANJE: 2 minute

Najviša Evropska menadžerska nagrada “Top 12”, jubilarna nagrada – Zlatna plaketa i kristalna pozlaćena statua za životno djelo za biznis i razvoj sporta uručena je danas u Banjaluci Marinku Umičeviću, tehničkom direktoru Tvornice obuće “Bema” Banjaluka.

Nagrada je Umičeviću dodijeljena ranije na ceremoniji u Sarajevu u februaru ove godine , koja je održana online zbog pandemije koronavirusa. Najvišu evropsku menadzersku nagradu Umičeviću je danas lično u ruke uručio Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora za izbor najboljih menadžera.

“Marinko Umičević je biznis i ljudski dragulj, koji decenijama uspješno vodi Tvornicu obuće „Bema“, koja je u vrhu evropskog biznisa, a istovremeno on je od 2002. godine „ alfa i omega“ Košarkaškog kluba invalida Vrbas i jedan od najzaslužnijih ljudi u BiH za razvoj rukometa. Čestitam gospodinu Umičeviću na nagradi i želim mu dobro zdravlje i da nastavi sa izuzetnim uspjehom raditi u biznisu i sportu a na dobrobit svih nas”, rekao je Škrbić.

Inače, Evropska nagrada „Top 12“ dodjeljuje se po odluci Evropskog nezavisnog žirija na čijem je čelu Vibor Mulić iz Varšave. To priznanje odlazi uvijek u ruke onih vrsnih i sposobnih koji su godinama uspješno gradili kompaniju, uspjeli da postignu najviše što je moguće u toj branši i opstali uprkos svim nedaćama i spoljnim okolnostima.

Ova nagrada je, svakako, potvrda predanog višedecenijskog rada Marinka Umičevića sa ciljem da očuva i ojača Tvornicu obuće “Bema” na dobrobit svih njenih radnika i Grada Banjaluke. Takođe, ovom nagradom je Umičević prepoznat i kao ličnost, odnosno prepoznata je njegova lična borba I činjenicu da je svoj život posvetio fabrici obuće “Bema” i svom gradu Banjaluci, te humanitarnom radu i razvoju sporta.

(N.Sp)