Biznis 09.02.2016.

Uz m:tel u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta

ČITANJE: 1 minuta
SID
Na inicijativu Evropske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta, a ove godine obilježava se 9. februara pod sloganom „Daj svoj doprinos za bolji internet“ (Play your part for a better Internet).

U Bosni i Hercegovini ovaj dan se obilježava u organizaciji Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH, a cilj njegovog obilježavanja je podizanje svijesti o mogućnopsti zloupotreba djece i mladih putem informacionih i komunikacionih tehnologija.

Sigurnost na internetu tema je edukativnog online kviza za djecu osnovnih škola, učenike i učenice V-IX razreda, koji se održava na Dan sigurnijeg interneta, 9.2. od 9 do 19 časova.

Kviz je dostupan na adresi www.dansigurnijeginterneta.org, a mališani koji pokažu najviše znanja u oblasti sigurnosti na internetu biće nagrađeni vrijednim uređajima.

U skladu sa svojom društvenom odgovornošću, koja je njen strateški cilj i u skladu sa stalnom brigom o djeci, obilježavanje ovog dana u BiH podržala je i kompanija m:tel.

(PR)