Vijesti 27.06.2016.

Vandal koji je iščupao klupe na Banj brdu uhapšen pa pušten na slobodu

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanin N.B. (42) uhapšen je pa pušten na slobodu nakon što je na šetalištu prema Banj brdu vandalski iščupao osam klupa i bacio ih u provaliju, kao i kante za otpatke, pričinivši znatnu materijalnu štetu.

“Nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu, a protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za oštećenje tuđe stvari”, kažu iz CJB Banjaluka, dok su mnogi Banjalučani juče osudili ovaj vandalizam.

Predstavnici Rekreativne zone kažu da se sve desilo u nedjelju oko 21 čas na šetalištu prema Banj brdu kada je taj vandal polomio i bacio u provaliju klupe i nekoliko kanti za otpatke, što su vidjeli građani koji su šetali.

“Vandalizam su oko 21.30 prijavili policiji, koja je došla, uhvatila ga i privela u stanicu. Kako kažu naši rekreativci,  u pitanju nije neki klinac, već čovjek u zrelim godinama”, rekao je Goran Pivašević, član Rekreativne zone.

Ovaj čin vandalizma izazvao je gnjev mnogih Banjalučana, a posebno sugrađana koji su učestvovali u postavljanju klupa i kanti za otpatke na omiljenom izletištu.

“Nije mi jasno da može neko da dođe autom, da se parkira pored  rampe pa krene da ruši klupe i kante, da divlja zbog nekih svojih razloga. Eto, auto mu je tu prenoćio pored rampe”, kaže Slavko Radić, penzioner kojeg smo juče zatekli na šetalištu.

Banjalučanka Vesna  Savić kaže da ne može da vjeruje da neko frustracije ili trenutno nezadovoljstvo liječi na takav način. Pivašević ističe da je  policija došla brzo i obavila svoj dio posla.

“Najbolja kazna bi mu bila dovesti ga u Rekreativnu zonu i natjerati da sam izvuče sve klupe i kante za smeće koje je prevrnuo u provaliju”, kaže Pivašević.

(Nezavisne)