Vijesti 27.06.2016.

Vasić o prebijanju advokata: “U raciji građani ima da šute i da izvršavaju naređenja”

ČITANJE: 1 minuta

Ispitaće i policija šta se desilo u Gradišci. Direktor policije RS Gojko Vasić kaže da je advokat Milan Malešević ometao policijsku raciju, a da se tako nešto ne toleriše ni na zapadu.

“Mislim da ljudi kod nas prvo moraju da uvažavaju policiju na takvom mjestu, nije to obično zaustvljanje i legitimisanje na ulici. To je racija. U raciji građani ima da šute i da izvršavaju naređenja, onaj ko to ne shvati, pravi problem i sebi i policiji. Mislim da je policija morala tako postupati”, rekao je Vasić.

Rutinska policijska kontrola u gradiškom kafiću, za Milana Maleševića, kako tvrdi, završila se batinama. Policajac mu tražio ličnu kartu a on od njega da ga persira, broj značke i ime. Na to, kaže, ima pravo. Advokat je, pa zna šta se može. Priča da je tad, čak osam policajaca, krenulo da ga tuče.

“Zavrtalo, poluge, noga na glavu, grizi beton i ostale stvari. Onda su me strpali u auto, uhapsili su me, u policijsku stanicu. Nisu mi znali objasniti zbog čega sam lišen slobode. Nisu mi pokazali naredbu kojoj mi je određen pritvor”, ispričao je Malešević.

(ATV)