Magazin 20.07.2020.

VEČERAS OTVARANJE IZLOŽBE NA KASTELU: Slovenski mitovi utkani u slike Miloša Vujića

ČITANJE: 1 minuta

Izložba “Umjetnik kao mitolog” akademskog slikara Miloša Vujića biće otvorena večeras u kamenoj kući na tvrđavi Kastel u 20 časova.

“Umjetnik kao mitolog” naziv je doktorskog – umjetničkog projekta, ali i ciklusa od približno šezdeset slika, urađenih u tehnici ulja na platnu. Odabrana djela su jasno definisan presjek četvorogodišnjeg stvaralaštva, gdje se izdvajaju tri faze u razvoju likovnog rukopisa, nastale u procesu istraživanja slovenskog mita. Autorska uloga je dvostruka, stvaralačka i istraživačka”, navedeno je u najavi izložbe.

Izabrana djela autora Miloša Vujića su ključne tačke razvoja njegovog likovnog rukopisa, svijeta i promjena koje prate djela u cjelini.

“Slike, nastale u tehnici ulja na platnu, vjerno i skoro hronološki prate transformaciju, orijentisanu oko slovenskog mita, kao početnog motiva” navodi se u najavi izložbe.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici ograničen je na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

(N.S/ Banjaluka.net)