Magazin 05.01.2023.

VELIKO INTERESOVANJE: Danica Crnogorčević nastupa 9. januara u dvorani u Prijedoru

ČITANJE: 1 minuta

Grad Prijedor poklanja sugrađanima cjelovečernji koncert Danice Crnogorčević povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.

Koncert će biti održan u ponedjeljak, 9. januara, sa početkom u 19.00 časova u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru, a ulaz je besplatan.

Prvobitno je planirano da koncert bude održan u Pozorištu Prijedor, ali je zbog velike zainteresovanosti Prijedorčana i građana iz okolnih opština i gradova, lokacija promijenjena, budući da pozorište prima oko 300 ljudi, a dvorana više hiljada.

– Dođite na koncert Danice Crnogočević da svi zajedno proslavimo Dan Republike Srpske! Koncert i izvođač koje su Prijedorčani dugo čekali, na poklon svima za ovaj veliki dan za Republiku Srpsku i naš grad – poručio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor.

Republika Srpska će 9. januara proslaviti Dan Republike i 31 godinu postojanja.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Јugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali status konstitutivnog naroda.

(Srna/SB)