Magazin 08.11.2015.

(VIDEO) Banjalučki bend “Važno obavještenje” izdao novi singl

ČITANJE: 3 minute
Bend Važno Obavještenje
Proteklih dana jedan od najperspektivnijih banjalučkih bendova “Važno Obavještenje“ na mini koncertu održanom u K.S.E.T. pabu predstavio je svoj novi singl pod nazivom „Starenje“.

„Važno Obavještenje“ je nastalo 2007. godine kada su Đorđe, Stanko i prvi basista Ljubiša Raljić odlučili osnovati bend koji će raditi autorsku muziku. Ubrzo im se i na njihov poziv pridružio vokal i gitarista Slobodan Lazičić.

-Članovi benda su valjda prepoznali moj „talenat“ i počeli smo zajedno svirati. Nakon toga je došla i Nina jer smo željeli da violinom dobijemo specifičan zvuk- kaže Lazičić.

Bend trenutno čine Đorđe Knežević (gitara i bek vokal), Mihailo Savić (bas gitara), Nikolina Devura (violina), Stanko Raljić (bubanj) i Slobodan Lazičić (gitara i vokal).

Vazno Obavjestenje

-U početnim periodima razvoja benda,  pored autorskih pjesama, svirali smo i  obrade, a sada radimo samo naš repertorar. U tome zaista uživamo i nema ljepšeg osjećaja nego svirati svoje pjesme – priča Đorđe Knežević za Banjaluka.net.

Kako kažu ovi mladi muzičari, dobra pjesma će uvijek biti dobra pjesma, bila ona hit ili ne.

-Dobra pjesma treba da ima dobar tekst, muziku, aranžman, ali ništa nećete postići ako nije iskrena. Publika odmah provali foliranje. Nije to neka egzaktna nauka, ali moj savjet je da pjesme ne forsirate i pustite da to sve ide spontano – objašnjava Lazičić.

Iza sebe broje mnoštvo nastupa, a prema riječima Nikoline Devure, jedan od najdražih je upravo mini koncert u K.S.E.T. pabu, kao i nastupi u “Andergraundu” u Trebinju i “Slogi” u Sarajevu. Takođe, uvijek su dobro prihvaćeni od strane prijedorske publike.

Vazno Obavjestenje Bend

-Reakcije na novi singl “Starenje” velikom su većinom pozitivne, svi govore o velikom napretku u svim muzičkim elementima i, naravno, zbog toga smo  srećni i ponosni. Isplatio se naporan rad u proteklom periodu. Što se tiče promocije, ona je isto tako prošla sjajno, “K.S.E.T.” je bio krcat iako  je bila srijeda, i iskreno, nismo očekivali baš toliku posjetu. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svima koji s došli – dodaje Mihailo Savić, koji se odnedavno pridružio bendu.

Prema riječima Stanka Raljića, članovi mladih bendova, kao što je njihov, suočeni su sa brojnim problemima, od nedovoljne podrške medija do, naravno, finansija.

-Prvenstveno, bavljenje autorskim radom kod nas novčano ne isplati , jer dosta je teško bar vratiti uloženo. Drugo, ne postoji velika podrška  medija, pa su autorski bendovi i oni koje sviraju obrade u potpunosti izjednačeni, što nikako ne bi smjelo da se dešava.  Postoji tu još mnogo stvari, ali da sad ne idemo naširoko, mi nastavljamo sa našim radom, bilo kako bilo- objašnjava on.

Bez obzira na sve, njihov osnovni cilj i ideja su da rade iskreno, da stvaraju i da kažu ljudima šta ih brine, zbog čega su srećni, a zbog čega ljuti. Uvjereni su da mnogo toga imaju da ponude i da će svoju želju da iza njih ostane nešto kvalitetno i ispuniti.

-Planova imamo dosta, kratkoročni su da do kraja godine izdamo još jedan singl, ali ovaj put ćemo snimati spot za novu pjesmu. Ona je već spremna, a trenutno smo u fazi pripremanja tog spota. Imamo u planu i da što prije uđemo u studio i radimo na novim pjesmama, ali to ne prije završetka spota. Što se tiče nekih dugoročnih planova, svakako ćemo izdati i drugi album, a za 10 godina i na Vembliju – kroz smjeh priča Đorđe Knežević.

Ukoliko još niste poslušali njihovu novu pjesmu, ovo je idealna prilika:

(Banjaluka.net)