Magazin 07.02.2016.

(VIDEO) Bijonse objavila novu pjesmu poslije dvije godine

ČITANJE: 1 minuta
BIJONSE
Američka pop zvijezda Bijonse neočekivano je objavila novu pesmu, prvu u poslednje dvije godine, čiji tekst i spot govore o pokretu “Životi crnaca su važni” i policijskoj brutalnosti u SAD.

Bijonse je novi singl pod nazivom “Formejšn” i video koji ga prati objavila sinoć, samo dan prije nego što bi trebalo da nastupa pred desetinama miliona televizijskih gledalaca tokom poluvremena finalne utakmice prvenstva nacionalne lige američkog fudbala, poznatom “Super boulu”, prenjela je agencija AFP.

Pjesma predstavlja poklon za fanove pjevačice i može se besplatno skinuti sa servisa “Tajdal”, čiji su vlasnici Bijonse, njen suprug DŽej Zi, Rijana i drugi umjetnici.

Spot, koji je snimljen u NJu Orleansu, sadrži reference na pokret “Životi crnaca su važni”, koji je pokrenut u SAD kao protest protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

U spotu su prikazani policajci pod punom opremom, koji na kraju podignu ruke kao da se predaju, a onda se kamera okrene prema grafitu na zidu na kojem piše: “Prestanite da pucate u nas.”

Bijonse, koja se proslavila u grupi “Destniz čajld” prije nego što je postala solista, poslednji album je objavila krajem 2013, a prošle godine se relativno malo pojavljivala u javnosti.

(NN)