Biznis 07.12.2015.

(VIDEO) Google penzioniše Gmail?

ČITANJE: 1 minuta
GMAIL
Gmail prolazi kroz neke čudne faze, to je sigurno. Možda je ovo samo Googleova promotivna kampanja, a možda i početak kraja Gmaila, to ostaje da se vidi.

Naime, Google je ove godine predstavio Inbox, eksperimentalni email servis, a čini se kako bi on mogao zamijeniti Gmail.

Štaviše, kako piše Forbes, korisnici koji već koriste Inbox dobili su poruku da je ovaj servis već zamijenio Gmail. Istina, postoji opcija kojom se sve može vratiti na staro. Ali, pitanje je dokad.

Nadalje, ko god krene na inbox.google.com biće automatski prebačen na gmail.com. Očigledno su u Googleu zaključili kako je Inbox nakon 14 mjeseci testiranja spreman za preuzimanje Gmaila.

Kako piše Forbes, Google provodi ovaj prelaz već nekoliko mjeseci, ali do sada je mali broj ljudi obavješten o promjenama, što više neće biti slučaj, poruku će vidjeti sve više ljudi.

Sve upućuje na odluku Googlea da 11 godina star Gmail servis pošalje u penziju i zamijeni Inboxom, koji omogućuje lakšu automatizaciju raznih procesa od prepoznavanja slika, prodaje ulaznica i ostalih stvari, pa do podsjetnika i digitalnih karata.

(NN)