Magazin 19.10.2015.

(VIDEO) Kinez “masno” zarađuje imitirajući Obamu

ČITANJE: 1 minuta
KINEZ OBAMA
U Kini, zemlji poznatoj po proizvodnji jeftinih replika skupih predmeta, jedan čovjek postao je bogat zbog nevjerovatne sličnosti sa američkim predsjednikom Barakom Obamom. Za desetominutni performans imitiranja Obame, Siao Jiguo zarađuje čak 1.500 dolara.

Za poslednjih nekoliko godina, Siao Jiguo zaradio je veliki novac na nastupima u kompanijima, korporativnim žurkama i privatnim događajima.

Dvadesetdevetogodišnji Siao prvi put je shvatio da neodoljivo podsjeća na Obamu nakon predsjedničkih izbora u Americi u 2008. godini.

– Jednog dana sam se ošišao zbog vrućine i jedan od mojih kolega koji su pratili sva dešavanja, rekao mi je: Ti si isti Obama- objašnjava Siao i dodaje da u to vrijeme nije ni znao ko je Obama.

Da bi ostvario kompletan utisak, Siao se trudi i da zvuči kao on.

– Ja ne govorim dobro engleski, pa zato govorim lažnim engleskim- rekao je Siao.

– To zvuči kao engleski onima koji ne govore engleski, ali to zapravo nije engleski… ni ja ne znam šta govorim- kaže on.

Siao se nada  da će, ako ikada upozna Obamu, imati priliku da mu se zahvali.

– Ako budem imao  priliku da  upoznam predsjednika Obamu, rekao bih mu — hvala. Mislim da postoji neka veza između nas. Mi djelimo istu krvnu grupu i naši rođendani su blizu.- kaže Siao.

Siao je postao slavan nakon učešća u televizijskoj emisiji posvećenoj otkrivanju talenata „Kineski šou snova“.

Prije nego što se potvrdio kao glumac i imitator, Siao je skoro deceniju radio kao čuvar u fabrici.

https://www.youtube.com/watch?v=AmyIGAJSvMc

(Sputniknews.com)