Magazin 08.04.2016.

(VIDEO) Muzika se sluša srcem: Ovaj muzički spot možete potpuno kontrolisati otkucajima

ČITANJE: 2 minute
muzika
“J View” je kompozitor, producent i vizuelni umjetnik, a čar njegovog stvaralaštva je u tome što kombinuje sirove i elektronske zvuke sa analognim kasetama, snimcima prirode i, nekada, zvucima koje mu fanovi šalju. A njegov najnoviji spot, omogućava slušaocu da kontroliše tempo i to srcem.
Ovo je prvi video spot svoje vrste. Tempo, ali i vizuelni efekti numere “#Almostforgot” slušalac kompletno može kontrolisati otkucajima srca.

Ako vam je hladno u krevetu, dobićete ležeran ritam, savršen za relaksaciju. Ako planirate da trčite, dobićete nešto što će vas potpuno motivisati.

Ovaj video razvila je digitalna kreativna agencija “Hello Monday”, pomoću tehnologije koja analizira suptilne promjene na vašoj koži svakim otkucajem srca. Ako prst sklonite sa kamere na telefonu, video će prestati sa reprodukcijom.

Pjevačica Keli Skar, gostovala je na numeri “#Almostforgot”, koja je samo jedna od mnogih jedinstvenih pjesama sa albuma “401 Days”. Album je rezultat “DNA” projekta, koji poziva fanove da iskuse proces stvaranja muzičkog albuma.

LISTEN: Song #2 is ready! It's called #Almostforgot: http://jviewz.com/?view=tracks#/dnaThank you for being part of the process! (also, heartbeat versions coming soon) <3

Gepostet von J.Views am Freitag, 9. Januar 2015

Baš kao što spot za “#Almostforgot” postavlja slušaoca za glavnog aktera pesme, tako i cijeli album briše liniju između umjetnika i slušalaca.

“U trenutku kada sam započeo ovaj projekat, nisam imao nijednu gotovu pjesmu. Sve je smišljeno na licu mjesta, svaki stih, svaki fragment koji je objavljen na sajtu, svaki zvuk, melodija ili ideja”, rekao je umjetnik.

“Ovo iskustvo pomoglo mi je da se otvorim i komuniciram s ljudima kojima je stalo do moje muzike, takođe kroz ovaj proces uspio sam da shvatim šta je ono što me zaista pokreće”, kaže “J View”.

On je dodao da je pjesma “#AlmostForgot”, napisana tokom “blagog nervnog sloma” u procesu snimanja albuma.

“Bio sam totalno neinspirisan. Osjećao sam se kao da živim na mrvicama. Nisam čitao ništa sem deskripcija na poleđini knjiga. Nisam ni slušao muziku. Gotovo sam zaboravio na svoje srce, a onda sam shvatio da je ‘#Almostforgot’ postala najbolja pjesma koju sam ikada napravio”, rekao je umjetnik.

Pjesma “#Almostforgot” dosupna je za sve mobilne telefone, a možete je ‘prekontrolisati’ ovdje.

(Mashable)