Magazin 07.10.2015.

(VIDEO) Naočare koje na mozak djeluju kao marihuana

ČITANJE: 1 minuta
marihuana naocare
Savezi mladih u američkoj državi Indijana proučavaju “naočare marihuane” na društvenim događajima kako bi podučili mlade o negativnim dejstvima droge.

Naočare “Fatal Vision” opremljene su zelenim sočivima i navodno simuliraju dejstva marihuane na kognitivne sposobnosti i tjelesnu koordinaciju.

Inače, naočare izgledaju kao obične zaštitne naočare, ali njihova zelena sočiva uzrokuju iskrivljenu sliku, uzrokuju gubitak tjelesne koordinacije i usporavaju proces donošenja odluka i reakcija.

Ove “čudotvorne” naočare osmislila je kompanija Innocorp Limited koja radi slične proizvode koji simuliraju dejstva alkohola i drugih droga.

https://www.youtube.com/watch?v=cBUjY_E6ND4

Naočare nisu jeftine. Početna cijena im je 975 dolara, a najskuplje koštaju 2.200 dolara. Cilj ovog proizvoda je upoznati mlade sa štetnim posljedicama alkohola i droge.

Ipak, neki ih kritikuju.

– Ko god je osmislio ove naočare očigledno nikad nije konzumirao marihuanu ili je jednostavno odličan marketinški stručnjak- samo je jedna od kritika, dok neki smatraju da će ove naočare samo dodatno podstaći mlade na konzumiranje marihuane.

(Press)