Magazin 17.05.2016.

(VIDEO) Novi spot kruševačkog benda ZAA

ČITANJE: 2 minute
zaa
Kruševački bend ZAA, čiji vokal Sanja Vučić je predstavljala Srbiju na ovogodišnjem Evrosongu, snimili su bajkovit spot za jednu od najslušanijih pJesma sa aktuelnog albuma – „Unconditional Love”.

“Spot za pJesmu čiji prevod na srpski glasi ‘Bezuslovna ljubav’ odiše istovremeno sanjalačkom i agoničnom notom i odslikava dualitet koji svaka ljubav nosi sa sobom – sreću i patnju, uzbuđenje i repeticiju, mir i ekstazu, potcrtavajući na svršetku da samo ta prava, bezuslovna ljubav može da amortizuje sve turbulencije koje emocije nose sa sobom“, poručuju iz benda ZAA.

Režiju i montažu, kao i za dva prethodna spota, potpisuje Iva Pavlović, dok je za kameru bila zadužena Sonja Leković. Spot je snimljen u nesvakidašnjem ambijentu prostora „Ozarisov sezam“ u Zemunu.

Rediteljka Iva Pavlović ističe Kerolovsku notu koja preovladava videom:

„Spot za ‘Unconditional Love’ sam želJela da napravim malo drugačijim, te on može da se posmatra kao san, bajka ili Alisin svIJet iza ogledala. Svaki član benda dobio je određenu ulogu, njihove radnje su metafore koje se odnose na ljubav i veze, uopšte, a na gledaocima je da otkriju šta ti simboli za njih znače“.

Naravno, priča o ljubavi ne bi bila kompletna da tu nema „sJenki“ ili unutrašnjih demona, kako god to neko želi da tumači.“

PJesma „Unconditional Love“ je zbog svoje snažne, univerzalne poruke o bezuslovnoj ljubavi, postala jedna od najprepoznatljivijih pJesama sastava ZAA, zbog čega je bend odlučio da upravo videom za ovu pJesmu zaokruži aktivnosti u vezi sa trećim albumom „What About“ i da otpočne novi ciklus nastupa na kome će publika moći premijerno da čuje neke od singlova koji će obeležiti novi studijski projekat na kome rade.

(B92)