Vijesti 06.04.2016.

(VIDEO) Pedofil pokušao namamiti djevojčicu, dočekala ga “osvetnička grupa građana”

ČITANJE: 2 minute
pedofil-uhvacen
Pedofil David Hanson iz Newcastlea onesvijestio se kada ga je umjesto djevojčice na „sastanku“ dočekala “osvetnička grupa građana”.

Hanson je prethodno danima razmjenjivao eksplicitne poruke sa osobom za koju je vjerovao da je 14- godišnja djevojčica.

Ali, kada je došao na mjesto sastanka sa kondomima u rancu, umjesto djevojčice sačekala ga je grupa ljudi iz organizacije za borbu protiv pedofilije “Dark Justice”.

Organizacija se bavi hvatanjem perverznjaka preko interneta.

Oni su ga snimali kamerom, a kada je shvatio o čemu se radi, Hanson se u jednom trenutku onesvijestio. Pozvali su policiju, Hanson je uhapšen, a potom je održano i suđenje.

Na suđenju je tužilaštvo saopštilo da je Hanson kontaktirao lažni profil 18-godišnje djevojke po imenu Amanda na sajtu za upoznavanje Bado.

Potom su u julu prošle godine članovi grupe “Dark Justice”, piše Blic, vidjeli njegove poruke u kojima se hvali svojim poslom fudbalskog sudije i priča da je ubica Raul Moat njegov “heroj”.

Oni su tada umjesto Amande odgovorili da je lagala i da zapravo ima 14 godina, a Hanson je tada nastavio da se dopisuje sa njom. U roku od tri dana razmijenili su oko 750 poruka u kojima su pričali i o maženju i dodirivanju.

Dogovorili su da se sastanu 21. jula i Hanson je trebalo da prespava kod Amande, jer njeni roditelji navodno neće biti tada kod kuće.

Tužilac An Richardson je rekla sudu da su iz organizacije “Dark Justice” sreli osumnjičenog i odmah kontaktirali policiju.

“Kada su mu rekli ko su, on je rekao: ’Nisam planirao da imam seks sa njom’. Bilo mu je loše, izgledao je kao da će izgubiti svijest. Pitao je čak i da se pridruži ‘Dark Justice-u’ jer se složio sa time što rade. Stalno je ponavljao da mu je žao, da je bio glup”, ispričala je Richardson.

Ona je rekla da je on vjerovao da se radi o 14-godišnjoj djevojčici i da ga to nije nimalo pokolebalo u njegovim namjerama. Jedan od članova “Dark Justice-a” ispričao je na sudu kako su se suočili sa njim pažljivo i bez agresije, “kao što to uvijek rade”.

Hanson se pokajao i na sudu je priznao krivicu za optužbe te je osuđen na tri godine društveno korisnog rada i da još deset godina bude zaveden u bazi kao seksualni prijestupnik.

Grupa “Dark Justice” do danas je uhvatila šest pedofila.

(Radio Sarajevo)