Magazin 16.01.2016.

(VIDEO) Pjevač kultnog hita “Wonderful Life” u komi

ČITANJE: 1 minuta
BLEK
Engleski muzičar Kolin Virnkomb, poznatiji kao Blek, nalazi se u komi u bolnici nakon saobraćajne nesreće koju je doživio u Irskoj.

Pjevač, porijeklom iz Liverpula koji je svjetsku slavu stekao hitom Wonderful Life iz 1987. godine, nalazi se u kritičnom stanju nakon što je pretrpio ozbiljne povrede glave u sudaru koji se desio u nedjelju.

Naime, Blek se sam iz svog stana u Šulu, u zapadnom dijelu Korka, vlastitim automobilom uputio ka aerodromu, jer je trebao zbog posla stići u Edinburga.

Prema riječima njegove portparolke, 53-godišnji muzičar je trenutno smješten na odjelu intenzivne njege zbog oticanja na mozgu.

-Sada možemo samo sjediti i čekati da vidimo kako će se situacija dalje razvijati- izjavila je Blekova portparolka.

Ishod nastale situacije napeto iščekuju supruga Kamila i Blekova tri sina. Poznati pjevač je trebao i postati djed na dan Setog Patrika, jer najstariji sin očekuje rođenje djeteta.

Javnosti najpoznatiji po singlovima iz 80-tih, “Sweetest Smile” i “Wonderful Life”, ovaj izvođač je objavio 15 muzičkih albuma i poeziju, a u Irskoj je, gdje živi više od deset godina, nekoliko puta izlagao svoja umjetnička djela.

(NN)