Sport 27.09.2015.

(VIDEO) Pogledajte nestvaran pogodak Novaka!

ČITANJE: 1 minuta
Djokovic

Najbolji teniser svijeta je dio pauze između US Opena i azijske turneje proveo u Beogradu, ali su treninzi i u našoj prestonici bili obavezni.

Novak Đoković zauzeo je veliki prostor u američkim medijima zahvaljujući osvajanju titule na US Openu, nezaobilazna su bila brojna poređenja, a novinar “Sports Ilustrejted” bio je naročito inspirisan.

Naime, u ovom mediju napravljena je paralela sa serijom “Igra prestola”, pa je Novak upoređen sa likom Varisa, koji je do vrha došao pletenjem “paukove mreže”, kao najlukaviji i najmudriji.

– Đoković je teniska verzija Varisa iz Igre prestola, on je pauk, onaj koji očigledno uvijek zna sve. Da li zbog vremena ili dobre organizovanosti, Srbin samouvjereno vlada, a njegovi rivali su previše iscrpljeni da ga svrgnu sa trona – navodi se u tekstu, uz dalji osvrt na sportske aspekte.

– Novak ima brzinu, snagu, sjajan rad nogu, čime je uspio da sruši Nadala. Takođe, ima koncentraciju i čita igru, što mu je bilo dovoljno da nadmaši i Federera. Kada ga posmatrate u dugim razmjenama, djeluje vam kao da uspavljuje protivnika,  koji kao da obamre, a onda ga neočekivano udari pravo u lice – poručuje “Sports ilustrejted”, uz podsjećanje da Novak u budućnosti neće imati adekvatnu konkurenciju.

Endi Marej i Kei Nišikori nikad neće dostići nivo Nadala koji posustaje zbog problema sa povredama, ali ni Federera, čija je karijera ipak na zalasku.

(24sata)