Magazin 17.12.2016.

(VIDEO) Pogledajte novi spot Marka Cvijića

ČITANJE: 2 minute

U laži stojiš“, pjesma Marka Cvijića, napisana je prije dvanaest godina. Sada je ugledala i svjetlo dana, a tekst i muziku koju je ovaj banjalučki muzičar sam pisao, prati i odgovarajući spot.

Neprolazna i sveprisutna tematika u prisnim muško – ženskim odnosima ispisala je strofe pjesme, ali i vizuelni dio ovog muzičkog ostvarenja na kojem je radila višečlana ekipa.

– Što se tiče audio produkcije, produkciju sam radio u Pančevu kod Milana Rađena. On je uradio aranžman za pjesmu, a video produkcija je povjerena snimateljskoj ekipi Dragana Radetića i što se tiče spota, spot je snimljen na dvije lokacije. U wellnes centru „Fortuna“, a neke scene su snimane u hali OŠ „Ivo Andrić“ – rekao je Marko Cvijić.

Marko Cvijić je 2001. godine snimio prvu kantautorsku pjesmu „Vjetrovi“, za koju je osvojio i nagradu za najbolji aranžman na Međunarodnom festivalu „Europop“ u Zenici. Iako je dugo u muzici u planu, trenutno, nema nastupe.

– Sad sam više posvećen tom autorskom radu i zaokruživanju nekih ideja, a naravno i mimo toga ja se bavim i muzičkom pedagogijom, tako da sam te nastupe odgodio za još neko vrijeme kada se nagomila stvari da imaš sa čime konkretno da nastupaš.

Tokom dugogodišnje karijere, ovaj muzičar je osvajao brojne nagrade. Bio je dio cover benda „Soundbeat“, a pjesme „Ljubav smo prodali“ i „Skrivena strana“ takođe je sam radio. Autor je brojnih radijskih i televizijskih muzičkih džinglova. Marko kaže da na našim prostorima ima dosta talentovanih muzičara koji imaju šta za pokazati.

Iako tek objavljena pjesma „U laži stojiš“ do sada je dobila veliki broj pozitivnih komentara od strane publike. Nakon dalje promocije ovog ostvarenja muzičar Marko Cvijić kreće u realizaciju novih projekata, tako da u narednom periodu možemo očekivati i izdavanje kompletnog albuma.

(Srpskacafe.com)