Magazin 06.12.2015.

(VIDEO) Promjena pola: Pogledajte kako muškarac postaje žena!

ČITANJE: 1 minuta
Promjena pola
Promjena pola spada u jednu od najkomplikovanijih operacija, ali sa razvojem medicine postala je i jedan od ne tako rijetkih zahvata!

Evropsko drštvo urologa objavilo je video, animaciju, koja pokazuje kako se vrši promjena pola, tj. kako muškarac postaje žena – makar što se genitalija tiče.

Jedan od prvih zahvata jeste da se muškarcu pomoću skalpela otklone testisi. Kada se operacija završi nova dama dobija i klitoris i sposobna je da doživi orgazam. Ipak, da bi se izbjegle sve moguće komplikacije operacija promjene pola se ne vrši preko noći.

Pre operacije, pacijent mora da dobije dva odobrenja od psihologa. Uz to pacijent pre promene pola mora ukupno 18 meseci da živi kao žena i da prima hormonsku terapiju najmanje 12 meseci. Promena imena se podrazumeva.

Doktori ističu da su zahvaljuljući operacijama koje se vrše posljednjih godina pacijenti u mogućnosti da vode sasvim normalan seksualni život.

– Ovo je nepovratna operacija zbog čega psihološki aspekat zahvata ima najveći značaj. Pacijent zajedno sa doktorom mora da donese odluku o operaciji. Takođe, tu su i duge psihološke pripreme. Iako na animaciji djeluje prosto to je jedan od najkomplikovanijih zahvata – rekao je Mark Paciviko, plastički hirurg iz Velike Britanije.

https://www.youtube.com/watch?v=14iTAIf0k2c

(Alo.rs)