Magazin 12.02.2016.

(VIDEO) Ruskinja rasteže luk nogama

ČITANJE: 1 minuta
luk i strijela
Ruska atletičarka Ana Beliš postavila je rekord u pogađanju ciljeva strijelama stojeći na rukama i rastežući luk nogama.

Ana Beliš pogađa ciljeve stojeći na rukama sa prosječnim odstupanjem 5,29 cm od linije centra, a najbliži pogodak bio je samo 2 cm udaljen od centra.

– Ovo je fenomenalan rezultat! Neiskusni strijelci ne mogu ponoviti ovaj rezultat, čak ni ako koriste ruke- rekao je glavni urednik „Ruske knjige rekorda“.

Beliševa je gađala sa udaljenosti od oko tri metra, iako je udaljenost za postizanje „svjetskog rekorda“ oko dva puta veća, 6.09 metara.

Izdavači knjige rekorda obično dobijaju prihod od prodaje svojih knjiga koje su zaštićene autorskim pravima, kao i od naknada za snimanje za sudije.

Dok „Ruska knjiga rekorda“, naplaćuje samo naknade za video-snimke duže od 30 minuta, Ginisova knjiga rekorda objavljivanje naplaćuje od 7.500 do 20.000 dolara kompanijama i pravnim licima, i oko 500 dolara pojedincima.

Ana Beliš je iskusna rekorderka. Kao desetogodišnjaka, ona je uradila 1.500 sklekova u 52 minuta, a sa 13 godina povukla je dva putnička automobila težine 2,5 tona.

(Sputnjik)