Vijesti 28.10.2015.

(VIDEO) SAD: Policajac otpušten nakon što je učenicu bacio na pod i vukao je

ČITANJE: 1 minuta
policajac
Nakon što je objavljen video snimak na kojem se vidi kako policajac u jednoj školi u SAD-u učenicu baca na pod i vuče je, objavljena je informacija da je taj policijski službenik dobio otkaz.

Iz policije je saopšteno da viši zamjenik Ben Filds nije postupio na ispravan način. Ovaj policajac je bio službenik za bezbjednost u školi “Spring Valley Columbia” u Južnoj Karolini.

“Mnogo je stvari koje je policajac u toj situaciji mogao poduzeti. On definitivno nije obučen da baca učenike i vuče ih po podu”, izjavio je šerif Lion Lot.

Neimenovani izvori ističu da je afroamerička učenica odbila da ostavi svoj telefon a zatim i da napusti učionicu. Nakon toga u učionicu je ušao policijski službenik koji je upotrijebio silu i pokušao izbaciti učenicu. Jedan od prisutnih učenika je reakciju policajca snimio mobilnim telefonom, što je bio dovoljan argument da policajac dobije otkaz.

Ovaj incident je izazvao burne reakcije roditelja i određenih organizacija koje se bore za ljudska prava.

Iz policije su takođe istakli da su dobili brojne pozive podrške za policajca Fildsa, koji je u toj školi radio sedam godina. Međutim naglašeno je da je policajac izgubio kontrolu i da je pogrešno postupio.

Advokat napadnute učenice Tod Ruterford saopštio je da djevojka ima gips na ruci i povrede vrata i leđa.

https://youtu.be/oNjSM6_voeM

(Klix.ba)