Magazin 10.09.2015.

(VIDEO) Sopot predstavio spot za pjesmu “Era informacija”

ČITANJE: 3 minute
sopot

Banjalučki bend “Sopot” predstavio je novi live video spot za pjesmu “Era informacija”.

Spot je urađen u saradnji sa Muzjom savremene umjetnosti Republike Srpske i produkcijom Play Team, a nastao je u maju ove godine u okviru manifestacije “Evropska noć muzeja”, koju je organizovao MSURS uz podršku kompanije m:tel.

Poznati po svom autentičnom zvuku, popularni “Sopoćani” su muzički performans u okviru manifestacije proželi vizuelnim efektima mapinga.

Sjajna energija i odlična reakcija publike, prikazana je u video spotu uz dinamičnu montažu. Realizacija Live video spota je početak saradnje Play Team-a, kako sa bendom Sopot, tako i sa MSURS.

Bend je od samih početaka povezan sa banjalučkom likovnom i vizuelnom scenom, a njihov nastup i realizacija Live video spota je bio pravi način da se prikaže ta veza.

Petar Topalović frontmen benda Sopot  rekao je da bend stvara savremenu muziku i Noć muzeja je donijela novu saradnju na više relacija.

– Ovaj događaj je sastavio bend, MSURS i Mladena Đukića,  kojima bih se zahvalio jer su imali svijest da nas angažuju na projektu. Posebna energija se osjetila te večeri. Mislim da je ovo manifestacija koja je dokazala da možemo kada skupimo snage da napravimo svjetski proizvod. Bitno je da Play Team, MSURS i Sopot nastavljaju da sarađuju i da je ovo samo početak- dodao je Topalović.

Sarita Vujković, direktor Muzeja savremene umjenosti RS kaže da je Noć muzeja bila idealna prilika da se pokaže umjetnička scena Banjaluke, ali i pokaže koliko je zapravo  ona povezana u vizuelnom i muzičkom smislu.

– Koncert grupe Sopot u okviru  Noći muzeja ispred MSURS bio je potpuno inkorporiran u ideju vizuelnog mapinga i zaista predstavlja jednu novu vrstu muzičkog nastupa i novi korak u povezivanju sa vizuelnom scenom. Banjalučku savremenu umjetničku scenu karakterišu brojni mladi umjetnici koji žive u ovom gradu, koji su se tokom svog školovanja na Akademiji umjetnosti u Banjaluci povezali sa kolegama koji su studirali muziku, režijiu, glumu, animaciju i dizajn, sve one umjetničke discipline koje su neizostavne u kreiranju savremenih tokova. Savremena umjetnost je multidisciplinarni prostor u kome je svaka umjetnička disciplina karika koja čini vezu u kreiranju novih umjetničkih prostora. Ovo je scena koja ima mnogo potencijala i mogućnosti, za koju vjerujem da će u narednom periodu tek dati svoje prave rezultate- rekla je Vujkovićeva.

Režiser spota Dalibor Danilović ispred Play Team-a izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa MSURS i grupom Sopot tokom Evroske noći muzeja.

-Spot je nastao na inicijativu MSURS-a, a meni se ideja dopala od samog početka. Iako je prošlo već neko vrijeme od događaja, definitivno tvrdim da je Noć muzeja bio jedan od najboljih događaja ove godine. Vremenska prognoza tih dana je bila odlična, međutim zadesila nas je kiša, ali na kraju se to vizuelno pokazalo kao bonus. Ovim želim da najavim i buduću saradnju MSURS te grupe Sopot sa Play Teamom. Trebali bi početi sa realizacijom i jednog novog spota, ali o tome uskoro-dodao je Danilović.

Portparol kompanije M:tel, Milica Stojaković naglasila je da joj je častšto je M:tel ove godine pomogao da Banjaluka i Muzej savremene umjetnosti RS budu dio evropske kulturne porodice u okviru manifestacije Noć muzeja.

– A još veće je zadovoljstvo kada znamo da se upravo zahvaljujući našoj podršci održao izuzetan audio-vizuelni doživljaj, a koji je u konačnici pomogao grupi Sopot i Play Timu da realizuju novi spot.  Kompanija Mtel će u okviru društveno odgovornog djelovanja nastaviti da pruža ruku prijateljstva mladim kreativcima i pravim vrijednostima- istakla je  Stojakovićeva.