Magazin 31.10.2015.

(VIDEO) Svijet kroz oči životinja!

ČITANJE: 1 minuta
U sumi svijet
Posjetioci šume Grajzdejl u Velikoj Britaniji imaju priliku da prisustvuju nevjerovatnoj instalaciji koja će ih smjestiti u ulogu raznih šumskih životinja.

Londonski dizajnerski studio “Marshmallow Laser Feast” napravio je instalaciju pod nazivom “U očima životinja“, a ona omogućava nevjerovatno putovanje kroz šumu zahvaljujući virtuelnoj stvarnosti.

Svaka napravljena scena harmonično se uklapa u elemente okoline prikupljene Lidarom, kao i sa drugim dinamičnim česticama dobijenim od CT skenova insekata i životinja.

Ukupno iskustvo dodatno je ojačano audio dodacima koje inspirišu bas vibracije po cijelom tijelu kako bi prikazale disanje životinja. Rezultat je hiperrealistično iskustvo, koje vam omogućava da istražite šumu kao drugo biće.

Instalacija se nalazi u britanskoj šumi Grajzdejl, a korisnici će moći da virtuelno lete iznad drveća, sretnu se licem u lice sa insektima, pa čak i da se nađu u tijelu raznih životinja.

Nakon što je ova šuma skenirana Lidar skenerom, prikupljeni podaci se ubacuju u program u realnom vremenu i kombinuju se sa drugim podacima prikupljenim tehnikama CT skeniranja i fotogametrije.

Pogledajte video kako to sve izgleda:

https://www.youtube.com/watch?v=l_1wMJ2DfHY

(net.hr)