Magazin 23.12.2015.

(VIDEO) Top 5 holivudskih filmova iz 2015. sa najviše grešaka!

ČITANJE: 2 minute
furious 7
Ma koliko reditelji, scenaristi, montažeri i drugi koji rade na filmu bili oprezni, svima se potkradu greške. A ovim filmovima ih se u 2015. potkralo najviše.

Internet stranica Movie Mistakes nas već godinama razveseljuje svojim pobrajanjem grešaka u pojedinim filmovima.

Na petom mjestu je najnoviji izdanak Bondove franšize, ‘Spectra’, sa samo 16 nađenih grešaka. Kako je film prepun brzih kadrova i akcije, iznenađujuće je što ih nema i više.

https://www.youtube.com/watch?v=EhOlK6j3S-0

Slijedi ga ovogodišnji miljenik kritike ‘Pobješnjeli Max: Divlji put’ sa 17 grešaka. Produkcija filma je trajala nekoliko godina, zajedno sa snimanjem, a kada se tome pribrojimo probleme sa poplavama, jasno nam je zašto je u filmu toliko grešaka.

https://vimeo.com/148026900

Bronzanu medalju dobija ‘Marsovac’, za kog je čak i autor novele priznao da ima puno grešaka, ali da jednostavno nisu mogle da se izbjegnu jer radnje ne bi bilo. Oluja na početku filma vjerovatno ne bi mogla ništa ni osobi koja uspravno stoji na Marsu, a kamoli ogromnoj raketi. Osim toga, posada bi vrlo sigurno umrla od radijacije mnogo prije nego što bi stigla na Mars.

Drugo je mjesto zauzeo je ‘Svijet iz doba jure’, koji su zbog svojih komičnih grešaka ismijavali na veliko i na široko. Bilo je tu svega, od trčanja u štiklama, pa preko ‘magičnih’ ekrana koji se sami popravljaju, do glumaca čiji se glas čuje, ali usta ne pomjeraju. Doduše, ako to uporedimo sa 156 grešaka koliko je Spielbergov original nakupio, nekako nam se čini da se onda greške ‘Svijeta iz doba jure’ ne isplati spominjati.

A prvo mjesto sa zlatnom medaljom u broju grešaka ove godine ubjedljivo drži ‘Brži i žestoki 7’. Greške u montaži, u kontinuitetu, u činjenicama, ovaj film ima sve te greške. Možemo se samo nadati da će reditelj Lin biti značajno oprezniji u svom radu na ‘Zvjezdanim stazama’.

Kako god bilo, i dalje se moramo zapitati – smetaju li nam te greške do te mjere da bismo zamrzili ove filmove? Vjerovatno ne. Film sa najviše grešaka u istoriji, Švarcenegerov ‘Komandos’, ima čak 157 grešaka, ali je i dalje jedan od najzabavnijih ikad.

(24sata.rs)