Magazin 02.11.2016.

(VIDEO) U centru Banjaluke zasvirao kolce za uvce

ČITANJE: 1 minuta

Na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS danas je bilo neuobičajeno veselo.

Banjalučani su navikli da upravo na tom mjestu, od šest sati ujutru, pa nerijetko do jedan sat iza ponoći penzioneri igraju šah, ali danas je, na kratko, ta slika bila nešto drugačija.

Muškarcima koji na ovaj način uživaju u zlatnom dobu pridružio se “misteriozni frulaš”, sudeći po tome kako izgleda, manje – više njihov vršnjak.

Nekoliko minuta okupljanim penzionerima ispred Muzeja svirao je frulu, a onda se okrenuo i otišao “za svojim poslom”.

Fotoreporter “EuroBlica” koji se zatekao na mjestu događaja uspio je da uslika nekoliko fotografija i snimi video ovog muzikalnog muškarca, ali njegovo ime nažalost, nismo uspjeli da saznamo.

Tajanstveni gost penzionera na platou preko puta zgrade Administrativne službe Grada Banjaluka, nije želio da se predstavi.

Prolaznicu su se okretali, zastajali… Pojedini su čak i slikali cijeli događaj. Nije to ni čudno, složićete se sa nama!?

Penzioneri igraju šah, muškarac svira frulu, opalo lišće i šarenilo jeseni svakako su, sigurni smo, prizor koji zaslužuje da se zabilježi i podijeli na Fejsbuku ili nekoj drugoj društvenoj mreži.

Međutim, na prvi pogled izgledalo je kao da su okupljeni penzioneri zaokupljeni svojim poslom i igranjem šaha, te da uopšte ne doživljavaju muškarca koji im se, na pomalo neobičan način pridružio.

Ipak, mi vjerujemo da su zvuci njegove frule itekako uspjeli da dopru i do njihovih ušiju.

A kako i ne bi? Poslušajte snimak, pa sami procijenite.

(blic.rs)