Magazin 20.12.2016.

(VIDEO) Zavirite u Snješkovo

ČITANJE: 2 minute

Već treću godinu za redom zimska čarolija “Snješkovo” otvara vrata Banjalučanima.

Unikatni Snješko Bijelić je oživio zahvaljujući Dječijem pozorištu Republike Srpske. Iza zatvorenih vrata se krije prava zimska bajka. Klizalište sa lutkama, snježnje kućice, pahulje su samo mali dio bajkovite priče. Snješkovo nudi i bogat program, pa mališani svakodnevno mogu da uživaju u predstavama, likovnim radionicama i plesu.

– Svaki dan imamo slikarsku radionicu, vodi je Berina Šuščević, magistar likovnih umjetnosti i svi građani mogu sa svojom djecom da dođu da im djeca crtaju.Zatim imamo u kući bajkiimamo pjesnike za djecu i ove godine će se predstaviti Vid Vicko Vukelić i Jelena Glišić – rekao nam je Petar Bjelošević, direktor Dječijeg pozorišta RS.

Najmlađi su oduševljeni zimskom idilom. Najviše se raduju fotografisanjem sa Snješkom, koji je omogućeno svaki dan od 12 do 20 časova.
Pored snježnih detalja, “Snješkovo” je obogaćeno i drugačijom tematikom. Svemir, svjetlucave planete, Mašina kuća i Kuća iz bajke su nešto po čemu se razlikuje od prethodnih godina.

Ove godine u “Snješkovu” puno noviteta, mališane ipak najviše oduševljava improvizovano lutkarsko klizalište koje im je i najzanimljivije. I ovaj put, zimska čarolija “Snješkovo” ima humanitarni karakter. Ulaz se ne naplaćuje, ali roditelji mogu donirati dobrovoljno prilog koji će biti uručen djeci oboljeloj od malignih bolesti.

– Ono što je jako važno jeste da je naša manifestacija humanitarnog karaktera. Odlučili smo da skupljamo od građana prilog za djecu oboljelu od malignih bolesti, a sav prilog će biti upućen Udruženju građana “Iskra” – dodao je Bjelošević.

“Snješkovo” je otvoren od 18. do 30. decembra. Ovo je i jedinstven projekat regionu, a plan predstavnika Dječijeg pozorišta je da svake godine Snješkovo bude bolje i privuče sve više posjetilaca. Dječije pozorište za najmlađe priprema i predstavu “Maša i medo” koju će izvesti u februaru naredne godine.

(srpskacafe.com)