Magazin 13.06.2024.

Vidovdanski humanitarni bazar i koncert 24. juna u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke 24. juna u porti Hrama Hrista Spasitelјa u Banjaluci organizuje veliki Vidovdanski humanitarni bazar i koncert namenjen deci i mladima sa poteškoćama u razvoju iz Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” Kosovska Mitrovica koji će biti tada gosti Odbora u Banjaluci.

Pogledajte video:

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke saopštio je da je sve spremno za 12. manifestaciju “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koja počinje 22. juna u Republici Srpskoj.

“Svih 15 lokalnih zajednica je spremno da 22. juna dočekaju oko 700 srpske dece, prosvetnih radnika, dece i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelјa sa Kosova i Metohije u velikom projektu našeg Odbora, 12. po redu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, saopšteno je iz ove organizacije.

Kako se navodi, sve je spremno za doček mališana u gradovima širom Republike Srpske: Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Prnjavoru, Čelincu, Brodu, Šamcu, Tesliću, Bijelјini, Zvorniku, Bratuncu, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži i Trebinju.

“Danas na sastanku predsednika Odbora Milorada Arlova, direktora Miroslava Popržena i Branke Špirić iz osnovnih škola “Sveti Sava” i “Branko Ćopić” iz Banjaluke sa roditelјima domaćinima koji primaju decu iz bratske Kosovske Mitrovice videlo se oduševlјenje što učestvuju u ovome velikom projektu. Spremni su da ugoste i prime koliko treba dece, da im ulepšaju od 22. do 29. juna sedam dana boravka u Banjaluci i Republici Srpskoj”, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, u najvećem projektu u regionu spajanja srpske dece i porodica sa Kosova i Republike Srpske, Osnovna škola “Sveti Sava” iz Banjaluke učestvuje deseti – jubilarni put, a Osnovna škola “Branko Ćopić” iz Banjaluke – prvi put.

“Sve je spremno i priprema pod pokrovitelјstvom načelnika Lazara Prodanovića i opštine Bratunac uveliko za centralni doček 22. juna oko 12 časova u Bratuncu, gde će naši gosti ući iz Srbije preko mosta Bratolјub u Republiku Srpsku. Zahvalnost svim porodicama, osnovnim školama, lokalnim zajednicama i Ministarstvu prosvete i kulture Republike Srpske koji ove i svih proteklih godina podržavaju ovaj poseban i veliki projekat ‘Spojimo djecu Kosva i Metohije i Republike Srpske’”, ističe se u saopštenju Odbora, prenosi Kosovo online.