Magazin 24.06.2024.

Vidovdanski humanitarni bazar i koncert

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci će danas biti održan Vidovdanski humanitarni bazar i koncert u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.

Koncertu u porti Hrama Hrista Spasitelja prisustvovaće i oko 100 srpske djece sa Kosova i Metohije koja borave u Banjaluci i Tesliću u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije”.

Iz Odbora je saopšteno da je koncert humanitarnog karaktera i da će to biti veče kosovskih, srpskih i krajiških pjesama.

Kako navode, nastupiće Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, mlade pjevačke grupe “Kamenički biseri” iz Kosovske Kamenice, “Beli anđeli” iz Banjaluke, hor Osnovne škole /OŠ/ “Branko Ćopić” iz Banjaluke.

“Djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Dnevnog centra `Podrži me – 9. januar` iz Kosovske Mitrovice ponudiće i prodavati svoje likovne i umjetničke radove koje su pripremali. Sva prikupljena sredstva idu njima”, navedeno je u saopštenju.

Iz Odbora su pozvali građanje da dođu i podrže ovu humanu aktivnost, ali i mlade pjevačke grupe sa Kosova i Metohije i Banjaluke.

Humanitarni bazar i koncert najavljeni su za 20.00 časova.