Magazin 15.12.2016.

Virtuelnom šetnjom kroz sadašnjost i prošlost Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Virtuelnom šetnjom kroz aleje prošlosti i sadašnjosti Banjaluke, u Kulturnom centru “Banski dvor” sinoć je promovisano četvrto izdanje monografije “Banjaluka”, autora Zorana Pejašinovića.

Pejašinović je ocijenio da je riječ o novoj i dinamičnoj promociji, koja je napravljena uz pomoć tehnoloških inovacija i glumaca Narodnog pozorišta Republike Srpske Duška Mazalice i Aleksandra Blanića.

“Ovo izdanje je, u odnosu na prvo, dobilo 40 novih stranica, jer Banjaluka dosta pulsira, te su manifestacije kao što je `Vinosaur`, `Demofest` ili banjalučki polumaraton zaslužile da se nađu u novom izdanju monografije”, rekao je Pejašinović novinarima prije početka promocije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da četvrto izdanje knjige pokazuje da ona ima svoje čitaoce, kao i da grad ima novih sadržaja i događaja koje je potrebno zabilježiti i sačuvati.

“Ova knjiga je i poklon koji rado dajemo domaćim i stranim gostima, jer je napisana dvojezično i predstavlja pitko štivo sa informacijama o Banjaluci”, rekao je Radojičić.

On je dodao da je jedan od ciljeva Uprave grada Banjaluka da ima značajnu ulogu u sljedećem izdanju ove monografije tako što će osmisliti nove sadržaje i događaje u Banjaluci koje će biti potrebno smjestiti na stranice monografije.

“Knjiga je svjedočanstvo o prošlim vremenima za buduća pokoljenja i koliko budemo uspješni u radu, toliko će biti novih stranica”, rekao je Radojičić.

(Agencije)