Magazin 19.03.2021.

VIRTUOZ NA HARMONICI: Đorđe Perić na 11. rođendan osvojio 74. nagradu

ČITANJE: 1 minuta

Јedanaestogodišnji virtuoz na harmonici Bijeljinac Đorđe Perić nastavlja da niže uspjehe, pa je na svoj 11. rođendan osvojio još jedan Gran-pri, ovoga puta iz Letonije.

Perić je učestvovao na Četrvtom međunarodnom muzičkom festivalu “Pavsara bols 2021”, koji je održan od 14. do 18. marta u onlajn formatu.

Na festivalu je učestvovalo više od 500 takmičara svih uzrasta i žanrova iz oko 20 zemalja.

U nominaciji instrumentalni žanr u uzrasnoj kategoriji do 12 godina, mladi Perić je osvojio zlato, a prema odluci žirija, dodijeljena mu je i Gran-pri nagrada.

Đorđu je ovo 74. nagrada iz 16 zemalja.

“Zadovoljstvo mi je što mogu na najbolji način da predstavljam svoj grad i svoju zemlju”, rekao je Perić za Srnu.

Magistar harmonike Slaviša Perić, koji je mentor Đorđu Periću, dobio je specijalno priznanje za visoke rezultate u pedagoškom radu.

Slaviša Perić je i na prethodnom festivalu u Estoniji dobio priznanje za profesionalizam, kreativna dostignuća i visokokvalitetnu obuku laureata svih uzrasta, za saradnju i podršku, kao i lični doprinos razvoju kulture i umjetnosti, te za jačanje prijateljskih odnosa sa drugim zemljama.

Slaviša Perić spada u red najpriznatijih umjetnika u svijetu harmonike, član je Svjetske asocijacije akordionista i direktor Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković”.

(Srna/ N.S)

Oznake: Đorđe Perić