Vijesti 31.08.2015.

Više od 2.000 korisnika preuzelo “Bl bus” aplikaciju

ČITANJE: 1 minuta

BL-Bus

Aplikaciju “BL bus” za prvih 48 časova preuzelo je više od 2.000 osoba. 

Nova aplikacija grada Banjaluke pruža informacije o redovima vožnje gradskih i prigradskih linija u javnom prevozu, trasama i rasporedu stajališta na uličnoj mreži, a njeni korisnici imaju i pregled polazaka u realnom vremenu.

“Bl bus” omogućava i pretraživanje po liniji ili stajalištu, pregled linija i polazaka po stajalištima, kreiranje putovanja, dostavljanje obavještenja putnicima, te direktno dostavljanje primjedbi i sugestija putnika.

Građani Banjaluke, uglavnom su zadovoljni novom aplikacijom.

Dajana Ugrenović smatra da je nova aplikacija dobra i pouzdana.

-Ne koristim često gradski prevoz, ali u prilikama kad budem koristila ova aplikacija će mi svakako olakšati. Za sada mi se sviđa i pokazala se pouzdanom- kaže Ugrenovićeva.

Ni komentari na Google Play Store, gdje je pomenutu aplikaciju moguće preuzeti, ali i ocjeniti i komentarisati, nisu ništa drugačiji, korisnici su uglavnom zadovoljni, jedina zamjerka je što aplikacija ne radi ukoliko nema internet konekcije.

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović prilikom prezentacije novog projekta grada, rekao je da je u aplikaciju uneseno oko 8.000 polazaka i da su u njoj dostupne imejl-adrese, kao i brojevi telefona svih prevoznika na području grada.

On je dodao da pokretanje aplikacije predstavlja prvu fazu, dok je u drugoj fazi predviđena i njena verzija na engleskom jeziku za potrebe stranih turista koji dolaze u Banjaluku.

(Banjaluka.net)