Biznis 18.11.2019.

VIŠKOVIĆ: Sve bolja situacija u Šumama Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je situacija u Šumama Republike Srpske svaki mjesec bolja i da sve više šumskih gazdinstava posluje pozitivno.

– Završen je devetomjesečni izvještaj o poslovanju Šuma Republike Srpske, a imamo i preliminarne podatke za deset mjeseci rada. Šume imaju pozitivan poslovni rezultat u prvih devet mjeseci i očekujem da tako bude do kraja godine – rekao je Višković novinarima.

On je istakao da daju rezultat mjere koje preduzimaju Vlada Srpske, menadžment i Nadzorni odbor Šuma Republike Srpske.

– Nisu svi srećni zbog naših mjera jer ima i određenih suprotstavljanja, ali budite sigurni da ćemo ih nastaviti – rekao je Višković.

On je istakao da želi da ovo preduzeće bude profitabilno i da će na tome biti insistirano.

– Pozivam sve iz ovog preduzeća da se uključe u ovu našu akciju, a svi koji misle drugačije moraju znati da im tu nije mjesto – dodao je Višković.

Govoreći o situaciju u Poštama Srpske, Višković je rekao da su za devet mjeseci ove godine iskazale gubitak u iznosu od oko dva miliona KM.

– Imaju instrukcije da do kraja godine koliko je moguće poboljšaju situaciju. Neka javna preduzeća možda će imati toleranciju zbog negativnog rezultata ukoliko je to uzrokovano višom silom, a ne ljudskim faktorom – naveo je Višković.

On je ponovio da nije zadovoljan situacijom u javnim preduzećima u Srpskoj.

– Radimo na rješavanju ovog problema, a primjer su Elektroprivreda i Željeznice Republike Srpske. Cilj nam je da do kraja ove i početkom naredne godine naša preduzeća postavimo na zdrave temlje – kaže Višković.

(RTRS)