VIŠKOVIĆ: U kineskom budžetu postoje grant sredstva i za RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da u Kinu neće ići turistički, već da sa kineskim investitorima razgovara o paketu važnih projekata za Republiku.

“Otvoriću pitanje koje nikada kod nas nije otvoreno, a to je da u budžetu Kine postoje grant sredstva za BiH i Srpsku, i to odvojeno. Nikada nismo aplicirali za ta sredstva i želim da sa kineskim partnerima i prijateljima otvorim i to pitanje”, rekao je Višković novinarima.

Višković je istakao da želi da vidi na koji način i za koje potrebe se može aplicirati za ta sredstva kada je riječ o projektima iz oblasti industrije i energetike.

On je rekao da će o tome pričati nakon povratka iz Kine, ponovivši da je stav Vlade od početka da treba puno raditi, a malo pričati i obećavati.

Delegacija Vlade na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem uskoro putuje u u Kinu gdje bi sa kineskim partnerima trebalo da potpiše ugovor o izgradnji više hidrocentrala, ali i o realizaciji drugih važnih i korisnih projekata za Srpsku.

(Srna)

VIŠKOVIĆ: Evropski brendovi sve više zainteresovani za otvaranje fabrika u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada u prvoj godini mandata imala dobre rezultate što potvrđuju i podaci o najvećem broju zaposlenih od nastanka Republike, rastu prosječne plate koja je prvi put izjednačena sa zaradom u Federaciji BiH, većoj pokrivenosti uvoza izvozom i povećanju budžeta koje je omogućilo rast plata, penzija

Servisne informacije za 15. decembar

Servisne informacije za subotu, 14. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo jedno krivično djelo, a javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U službi