Vijesti 16.07.2020.

VLADA FUNKCIONIŠE UZ POŠTOVANJE PREPORUKA: Premijer Višković se osjeća dobro, ima blage simptome

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković se osjeća dobro, ima blage simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji, saopšteno je iz Vlade RS.

Premijer Višković prima adekvatnu terapiju i pod zdravstvenim je nadzorom.

Izvršeno je testiranje zaposlenih u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske i rezultati PCR testova na virus korona (SARS-CoV-2) svih zaposlenih su negativni.

Sastanci i aktivnosti koji se provode u Kabinetu premijera od početka pandemije virusa korona održavaju se uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo, a to je nošenje maski, fizička distanca i dezinfekcija prostora.

Vlada Republike Srpske će svoje djelovanje i rad i dalje nastaviti prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, uz poštovanje propisanih mjera.

Epidemiološka služba Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske danas je uradila procjenu rizika boravka u Kabinetu predsjednika, i u salama u kojoj se održavaju sjednice Vlade i drugi sastanci.

Njihovom procjenom, održavanje sjednica Vlade, Kompenzacionog fonda i drugih aktivnosti koje se obavljaju u Kabinetu predsjednika Vlade su niskog rizika, jer se svi učesnici sastanaka, od pojave pandemije virusa korona, pridržavaju svih preporuka Instituta za javno zdravstvo, a koje podrazumijevaju dezinfekciju prostora, nošenje lične zaštitne opreme i držanje fizičke distance.

(SB/bnjaluka.net)