Biznis 07.12.2015.

Vlada RS imenovala radni tim za Banku Srpske

ČITANJE: 1 minuta
Banka Srpske
Vlada Republike Srpske imenovala je danas Radni tim čiji je zadatak da izvrši uvid u pravno i faktičko stanje u Banci Srpske nakon što je Agencija za bankarstvo Republike Srpske uvela privremenu upravu u tu banku, te da o tome informiše Vladu i predloži adekvatne mjere.

Radni tim, čiji je predsjednik direktor Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske, dužan je da izvrši zadatak u saradnji sa privremenim upravnikom Banke Srpske koji, u skladu sa članom 112 Zakona o bankama Republike Srpske i rješenjem Agencije za bankarstvo Republike Srpske o njegovom imenovanju, ima sva ovlašćenja Nadzornog odbora, Odbora za reviziju i Uprave banke.

Za potrebe izvršavanja zadataka iz ovog rješenja i obezbjeđenja realne procjene vrijednosti imovine i obaveza banke, Radni tim može angažovati nezavisna lica – revizore, procjenitelje i druga lica koja profesionalno obavljaju nezavisnu procjenu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Rok za izvršavanje zadataka iz ovog rješenja jeste najduže 60 dana od dana imenovanja Radnog tima.

Predsjednik Radnog tima je direktor IRB Republike Srpske, a članovi su ministar finansija Republike Srpske, direktor Garantnog fonda Republike Srpske, savjetnik ministra finansija, izvršni direktor Sektora za pravne poslove IRB-a, pomoćnik ministra finansija i načelnik Odjeljenja za praćenje stečajnih postupaka u pravnom resoru Ministarstva finansija, dodaje se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske donijela je rješenje o imenovanju Radnog tima, čiji je zadatak da izvrši uvid u pravno i faktičko stanje u Banci Srpske, na radno-konsultativnoj sjednici.

(NN)