Vijesti 24.10.2018.

VLASNIK PEKARE MARCELLO TVRDI: Radimo po zakonu!

ČITANJE: 2 minute

Brutalna tuča koja se završila ubistvom Bojana Milovanovića prošlog četvrtka u banjalučkoj ulici Nikole Pašića, izvukla je na površinu i nesporazume koji od ranije postoje između vlasnika pekare Marcello i stanara koji žive u ovoj ulici.

Stanari su u svom saopštenju ustvrdili da su nadležni ostali nijemi na njihova upozorenja na incidente koji se mjesecima unazad učestalo dešavaju u ovoj ulici, ističući da je problem u noćnom radu pekare Marcello. Saopštenje pročitajte ovdje.

Međutim, Željko Popović, vlasnik pomenute pekare za portal SrpskaCafe tvrdi da je njihov rad u potpunosti u skladu sa zakonima i da su ovdje u pitanju privatni interesi. Njegovo pismo prenosimo u cjelosti, uz minimalne intervencije.

“Poštovani, dana 22. 10. 2018. ste objavili Saopštenje stanara ZEV Nikole Pašića 16/18 i prenijeli ga u potpunosti.

Navedeno saopštenje počiva na potpuno lažnoj činjenici koju je plasirala ZEV koja je sama sebe postavila suprotno zakonu. Na traženje ZEV u zadnjih osam mjeseci nadležne inspekcije grada Banjaluke su preko sto puta kontrolisale poštivanje zakonitosti našeg rada i utvrdili su da je poštivanje odobrenog radnog vremena sa naše strane potpuno u skladu sa zakonom. Privatni interesi i privatni odnosi advokata Dimitrijevića skriveni iza nepostojećeg ZEV-a imaju za cilj da stave van snage postojeće zakone i njihovu primjenu što je pravno nedopustivo.

Tragični događaj koji se desio na nekom drugom mjestu nema veze sa prostorom i radom pekare Marcello, te molimo da se naše pravo na rad ne zloupotrebljava i koristi u druge svrhe.

Porodici nesretno nastradalog mladića izjavljujemo saučešće i ne želimo dalje da da učestvujemo u medijskim špekulacijama koje služe partikularnim interesima.”

Željko Popović, vlasnik pekare Marcello

(Srpskacafe)