Voda za 750 domaćinstava u nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica

Više od 750 domaćinstava u nekoliko mjesnih zajednica na seoskom i prigradskom području će na proljeće imati riješen dugogodišnji problem sa snabdijevanjem vodom.


Rečeno je ovo u petak u Čokorskim poljima, gdje je počela izgradnja 56 kilometara nove vodovodne mreže na seoskom i prigradskom području, u okviru projekta “Voda 1”, nastavku projekta “Crno vrelo”.

Gradonačelnik Igor Radojičić je kazao da je u pitanju sljedeća faza projekta “Crno vrelo”, a gradiće se dva velika kraka kao i jedan rezervoar.

“Nastavljamo vodovodne krakove i izgradnju cjevovodne mreže kao i jednog novog rezervoara na pravcu od rezervoara ‘Zvijezda’ prema Gornjoj Piskavici, preko Jovića, Čokora, Klupa, Karaule do Buzadžija”, rekao je Radojičić.

Istakao je da se radi o velikoj kilometraži vodovoda i izgradnji jednog rezervoara na Klupama i jednopotezne stanice.

Dodaje da je projekat “Voda 1” finansiran iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, a izvođač radova je “Hidrokop”.

“Na proljeće iduće godine stanovnici ovog prostora trebalo bi da dobiju stabilno snabdijevanje vodom. Ovdje na različitim lokacijama neki nemaju vodu uopšte, a neki povremeno iz lokalnih izvora. Ovo bi trebalo da bude stabilno rješenje za snabdijevanje vodom za stanovnike više mjesnih zajednica”, objasnio je Radojičić.

Goran Knežević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica, kazao je da su mještani veoma zadovoljni početkom radova, te da se nadaju da će uskoro svi oni imati stabilno vodosnabdijevanje.

“Sretni smo što će voda doći i do naše mjesne zajednice. Mještani su zadovoljni početkom radova, te se nadaju da će već sljedeće godine i oni imati vodu”, rekao je Knežević.

Bosa M., mještanka Čokora, kazala je da već duži niz godina imaju neredovno snabdijevanje vode, te da se nada da će i njihova mjesna zajednica već sljedeće godine imati vodu.

Vrijednost radova na projektima “Crnog vrela” je oko 2,5 miliona KM.

(Nezavisne)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za