Voda za 750 domaćinstava u nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica

Više od 750 domaćinstava u nekoliko mjesnih zajednica na seoskom i prigradskom području će na proljeće imati riješen dugogodišnji problem sa snabdijevanjem vodom.


Rečeno je ovo u petak u Čokorskim poljima, gdje je počela izgradnja 56 kilometara nove vodovodne mreže na seoskom i prigradskom području, u okviru projekta “Voda 1”, nastavku projekta “Crno vrelo”.

Gradonačelnik Igor Radojičić je kazao da je u pitanju sljedeća faza projekta “Crno vrelo”, a gradiće se dva velika kraka kao i jedan rezervoar.

“Nastavljamo vodovodne krakove i izgradnju cjevovodne mreže kao i jednog novog rezervoara na pravcu od rezervoara ‘Zvijezda’ prema Gornjoj Piskavici, preko Jovića, Čokora, Klupa, Karaule do Buzadžija”, rekao je Radojičić.

Istakao je da se radi o velikoj kilometraži vodovoda i izgradnji jednog rezervoara na Klupama i jednopotezne stanice.

Dodaje da je projekat “Voda 1” finansiran iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, a izvođač radova je “Hidrokop”.

“Na proljeće iduće godine stanovnici ovog prostora trebalo bi da dobiju stabilno snabdijevanje vodom. Ovdje na različitim lokacijama neki nemaju vodu uopšte, a neki povremeno iz lokalnih izvora. Ovo bi trebalo da bude stabilno rješenje za snabdijevanje vodom za stanovnike više mjesnih zajednica”, objasnio je Radojičić.

Goran Knežević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica, kazao je da su mještani veoma zadovoljni početkom radova, te da se nadaju da će uskoro svi oni imati stabilno vodosnabdijevanje.

“Sretni smo što će voda doći i do naše mjesne zajednice. Mještani su zadovoljni početkom radova, te se nadaju da će već sljedeće godine i oni imati vodu”, rekao je Knežević.

Bosa M., mještanka Čokora, kazala je da već duži niz godina imaju neredovno snabdijevanje vode, te da se nada da će i njihova mjesna zajednica već sljedeće godine imati vodu.

Vrijednost radova na projektima “Crnog vrela” je oko 2,5 miliona KM.

(Nezavisne)

Crna Gora proglašava kraj epidemije u junu?

Kraj epidemije virusa korona u Crnoj Gori, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao bi da bude proglašen početkom juna, smatra direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša. “Ako do 2. juna ne bude nijednog slučaja virusa korona, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili”, rekao je Mugoša. Mugoša je upozorio građane da nije

BANJALUKA: Od ponedjeljka prilagođeni ljetnji režim polazaka

S obzirom na to da se privredna i ostala djelatnost na području grada Banjaluka vraća u funkciju, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, od ponedeljka 25. maja, javni prevoz putnika će funkcionisati sa ljetnjim režimom redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Han: Zapadni Balkan pripada Evropi

Johanes Han, komesar Evropske komisije za budžet i administraciju i bivši komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju poručio je da Zapadni Balkan pripada Evropi. U razgovoru za hrvatski “Express” Han je, između ostalog, odgovorio i na pitanje da li će proces proširenja Evropske unije biti na odgođen na duži period te šta

Video koji prikazuje kako se virus korona proširio svijetom

Virus korona je širom svijeta zarazio više od 5.384.000 ljudi, a do sada je od posljedica infekcije umrlo preko 343.000. Oporavilo se više od 2,2 miliona ljud, a najviše zaraženih i umrlih je u Sjedinjenim Američkim Državama. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava da Јužna Amerika postaje novo žarište pandemije. “Chanel 4 News” objavio je video kojim

KOLIKO SU SADA OPASNE SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI: Evo šta nosi najviši stepen rizika

Dr Suzan Hasig, epidemiolog Fakulteta za javno zdravlje i tropsku medicinu Univerziteta Tulejn u Nju Orleansu govorila je o rizicima izlaska u restorane, okupljanja s prijateljima, ali i otvaranja poštanskog sandučeta. Ona preporučuje da se nose maske kad god je to moguće i da se drži rastojanje od dva metra. Visok stepena rizika: Porodična okupljanja

CIK raspisao tender za štampanje i pakovanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija (CIK) BiH raspisala je juče međunarodni tender za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore u BiH koji će biti održani 15.novembra, javljau federalni mediji. Vrijednost tendera, odnosno ugovorenih usluga objavljenih i na Portalu javnih nabavki, procijenjena je na 1.111.100 maraka, prenosi “Avaz.ba”. Rok za dostavu ponuda je 6.jul do 14

IZETBEGOVIĆ: 1986. sam predvidio rat

Bakir Izetbegović, predsjendik SDA, dao je intervju televiziji Igman. U jednosatnom intervjuu Izetbegović je govorio o svemu i svačemu, od ratnih vremena do unutarstranačkih turbulencija. Izetbegović je kratko komentarisao i aferu “Respiratori. “Neka istraže i neka odgovara svako za ono što je radio. SDA uvijek samo jednu instrukciju daje – poštujte procedure, radite pošteno, a