Magazin 25.09.2015.

Vodič kroz Kubu: Sedam stvari koje se ne propuštaju

ČITANJE: 2 minute
kuba havana
Ako u ovo kišno vrijeme razmišljate o nekim egzotičnim destinacijama ne krivimo vas, ali ako vas put ikada zaista nanese na Kubu, evo nekoliko mjesta koje ne biste smjeli da propustite.

Šetnja starom Havanom

Mnoge stvari u glavnom gradu Kube su impozantne, ali besciljno lutati ulicama stare Havane, koja se nalazi pod zaštitom UNESCO – a, nešto je bez čega se ne isplati vratiti se kući.

stara havana

Popijte Mohito u baru gde je izmišljen

La Bodeguita del Medio jedan je od najpoznatijih barova u cijeloj zemlji, dijelom zahvaljujući poznatim klijentima poput Aljendea, Nerude i Hemingveja, a dijelom zbog toga što je u njemu izmišljen Mohito. Svoje mjesto je našao čak i u Džejmsu Bondu iz 2002, radnog naslova “Umri drugi dan”.

mohito kuba

Popušite kubansku cigaru

Možda niste pušač i vjerovatno mislite kako kubanske cigare puši samo elita. Dijelom je to i tačno, ali kad ste već ovde, posjetite cigar šop La Casa del Habano, koji se nalazi u blizini željezničke stanice. Takođe, ako vas put ovdje nanese u februaru, uživajte u godišnjem festivalu cigara.

cigare kuba

Predivni Trinidad

Kad vidite ovo mjesto, nećete više da se čudite zašto se nalazi pod zaštitom UNESCO – a. Mnogobrojne freske i kuće ukrašene porculanom i kristalima, privlače mnoge turiste koji se neprestano “muvaju” uskim uličicama.

trinidad kuba

Če Gevara

Više od 50 godina nakon revolucije, Če još uvek je na Kubi omiljen i popularan, tako da su česti murali s njegovim likom. Ali, spomenik u Santa Klari je nešto veličanstveno, pa ko voli Čea, neka upiše ovo mesto u rutu svog putovanja.

Takođe, Čeov najmlađi sin Ernesto, nudi motociklističke ture za obilazak čitave Kube na Harli Dejvidsonima.

ce gevara kuba

Smeštaj kod Kubanaca

Smeštaj potražite kod neke kubanske porodice, jer je dovoljno dobar i povoljan. Zaboravite na hotele, već uživajte u druženju s domaćinima i večerama u njihovom dnevnom boravku.

kubanci

Zaronite u morske dubine

Znate ono more kakvo viđate samo na filmskom platnu? E pa na Kubi ono zaista postoji. Ronjenje se ovde ne zaboravlja, a najbolje ćete uživati na plažama Giron ili Maria La Gorda.

more kuba